Vakıfbank'tan kelepir 2. el konutlar! 60.000 TL peşinat, 120 ay taksitle ev sahibi olun!

Ev sahibi olma hayali kuranlar için Vakıfbank fırsat konutlarını satışa çıkardı. Vakıfbank hangi koşullarda ikinci el konut satışı yapıyor?
Vakıfbank'tan kelepir 2. el konutlar! 60.000 TL peşinat, 120 ay taksitle ev sahibi olun!

Türkiye'de konut sahibi olmak isteyen çok sayıda vatandaş bulunuyor. Ancak bu kişiler mevcut emlak piyasasındaki fiyatlardan ev satın alma imkanları bulunmuyor. Bundan dolayı da ev satın alma hayallerini ertelemek zorunda kalıyorlar. Ucuz konut bulabildiklerinde ise bu kişiler ev sahibi olmak için hemen hamle yapıyorlar. Lakin ucuz konut imkanları Türkiye'de oldukça daraldı. Konut talebi fazla ve konut arzı az olunca buna ekonomik etkenler de eklenince konut fiyatları patladı. Ucuz konut diye bir imkan kaldı mı?

TOKİ DEVRE DIŞI KALDI!

Dar gelirliler için ev sahibi olma imkanı TOKİ aracılığı ile yapılıyordu. Ancak TOKİ şu anda tüm enerjisini deprem bölgesine vermiş durumda. Bundan dolayı TOKİ'nin diğer illerde yeni projeleri ya hiç başlamıyor ya da çok ağır ilerliyor. Bu da ucuz konut piyasasında büyük bir darbe indirdi. İnsanların ucuz konut imkanları olabildiğince daraldı.

BANKALAR BİR SEÇENEK OLDU!

Bankalar ikinci el konutları uygun fiyatlarla satıyorlar. Bu uzun yıllardır olan bir durum. Sistem ise oldukça basit işliyor. Bankalar kredi kullandırdıkları müşterilerden konut ipotekleri alıyorlar. Müşteri kredi borcunu ödeyemeyince ipotekli konut kredi karşılığında bankanın mülkiyetine geçiyor. Banka da bu konu satarak kredi zararını karşılıyor. Burada en can alıcı nokta ise bankanın satacağı bu konutun olabilecek en erken zamanda satılması oluyor. Bundan dolayı bu ikinci el konutların fiyatları emlak piyasasına göre çok makul olabiliyor. Üstelik banka bu konutları alacak kişilere konut kredisi desteği de veriyor.

VAKIFBANK'TAN KELEPİR KONUT SATIŞ İLANLARI!

Türkiye'de en çok kredi kullandıran bankalardan birisi olan Vakıfbank'ın mülkiyetine geçen çok sayıda konut bulunuyor. Bu konutlar ilanlar yayınlanarak satışa çıkarılıyor. Hemen hemen her ilde bulunan konutlar bu ilanlar üzerinden yeni sahiplerini bekliyorlar. Vakıfbank bu konutları bir miktar uygun fiyatla satışa çıkardığı için yüksek talep görüyorlar. İhale sistemi ile satılan bu konutlarda en yüksek teklif sahibi konutu satın alma hakkı elde ediyor.

vakifbank-ev.jpg

Vakıfbank tarafından yayınlanan son ilanlara göre Ankara Beypazarı'nda 2+1 konut 700.000 TL'ye, Artvin Hopa'da 2+1 konut 600.000 TL'ye, Artvin Hopa'da 2+1 bir başka konut 560.000 TL'ye ve Mardin Kızıltepe'de 3+1 konut 750.000 TL'ye satılıyor.

Bu konutları satın almak isteyenler yüzde 10 peşinat ödemesi yaptıktan sonra 120 ay vadeli konut kredisi ile bu evleri alabiliyorlar. 600.000 TL fiyatlı konut için 60.000 TL peşinat ve ardından 540.000 TL konut kredisi ile 120 ay taksitle ev sahibi olunabiliyor.