Vakıfbank ucuz konut satıyor! 4+1 ev 315.000 TL'ye yeni sahibini bekliyor!

Vakıfbank ikinci el konut satışlarında yeni bir fırsat duyurusu yaptı. kelepir fiyatlarla konut sahibi olanlara hem ucuz konut satılıyor hem de konut kredisi desteği veriliyor.
Vakıfbank ucuz konut satıyor! 4+1 ev 315.000 TL'ye yeni sahibini bekliyor!

Konut sahibi olmak isteyenler ucuz konut bulabilmek için arayışlarını sürdürüyorlar. Sadece ihtiyaçtan değil yatırım amaçlı olarak da çoğu kişi ucuz fiyata konut satın alabilmenin yollarını araştırıyorlar. Yüksek enflasyon ortamında dolar kurunun da baskılanmasından dolayı en mantıklı yatırım aracı haline dönüşen konuta büyük talep var ama ucuz fiyata konut bulmak oldukça zorlaştı.

BANKALARDAN KELEPİR SATIŞLAR

Ucuz fiyata konut satın almak için geçmiş dönemlerde farklı farklı alternatifler bulunuyordu. Ancak yaşanan ekonomik gelişmeler bu alternatiflerin tamamını ortadan kaldırdı. İnşaat maliyetlerinin artışı, piyasada konut fiyatlarının yükselişi nedeniyle tek seçenek bankaların kelepir fiyatlarla sattıkları ikinci el konutlar kaldı. Bu imkanın da bazı finansal gerekçeleri bulunuyor.

Bankalar ikinci el konutları uygun fiyatla satıyorlar ama bunu vatandaşlara bir ikram gibi sunmuyorlar. Finansal olarak öyle olması gerektiği için kelepir konutların satışı yapılıyor. Bankaların satışa çıkardıkları bu konutların tamamı direkt yatırım ile satın alınmamışlar. Müşterilere kredi verilmiş ve bu kredi için ipotek göstermeleri istenmiş. Müşteri de sahip olduğu evi bankaya krediye karşılık ipotek göstermiş. Kredi geri ödemeleri aksayınca ve müşteri ödemeleri sürdüremeyince yapılan işlemlerle bu konutların mülkiyeti bankaya geçmiş.

Banka müşterinin konutunun mülkiyetini alıyor ama bunun karşılığında bilançosuna kredi zararı yazılıyor. Bu kredi zararının ortadan kaldırılması için ise bu konutun satılması gerekiyor. Nakit dönüşümü olmazsa banka için bu durum pozitif olmuyor. Bundan dolayı konutlar hemen satılsın denilerek neredeyse yarı fiyatına satışa çıkarılıyor. Buna bir de satışın yapıldığı ihale sistemi eklendiği için banka fiyatı biraz düşük tutuyor. Satılan bu konutlardan elde edilen kazanç ile banka kredi zararını kapatıyor.

VAKIFBANK UCUZ KONUT SATIŞ İLANLARI!

Vakıfbank tarafından yüzlerce ikinci el konut satışa çıkarıldı. Bu konutlar hemen hemen her ilde bulunuyor. Çeşitli nitelikte olan konutlar farklı farklı fiyatlarla satışa sunuldu. Sürekli olarak yeni ilanların eklendiği sistemde kelepir fiyatla konut sahibi olma imkanı bulunuyor.

Vakıfbank'ın konut satış ilanlarının bazılarına göre 720 metrekarelik alana sahip kargir ev 350.000 TL'ye satışa çıkarıldı. Bu kargir evin Adıyaman'da olduğu bildirildi.

Vakıfbank Mardin Kızıltepe'de 2+1 daireyi 340.000 TL'ye, 4+1 konutu 315.000 TL'ye satışa çıkardığını açıkladı.

vakifbank-konut.jpg

Vakıfbank'ın bir diğer konut satış ilanına göre Kırıkkale'de de 105 metrekare ev için 500.000 TL fiyat belirlendi.

Vakıfbank müşterileri satışa çıkarılan konutları almak istediklerinde bankanın konut kredisi imkanından da yararlanabiliyorlar.