Vakıfbank Havale ve EFT Nasıl yapılır?

İnternet alışverişleri veya karşı tarafa göndermek amacıyla havale-eft işlemleri günümüzde çok fazla kullanılmaktadır.
Vakıfbank Havale ve EFT Nasıl yapılır?

Bankalar arası yapılan para transfer işlemine EFT denir. Şubeler arası yapılan para transfer işlemi havale olarak adlandırılmaktadır. Havale-eft işlem ücretleri her bankaya göre farklılık göstermektedir. Mobil bankacılık , internet bankacılığı , ATM veya şubelerden para transfer işlemlerinizi kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

HAVALE ÜCRETLERİ

  • Vakıfbank şubeleri veya çağrı merkezinden hesaptan hesaba havale ücreti 50₺ , hesaptan isme havale ücreti 45₺ olarak belirlenmiştir.
  • Mobil bankacılık ve internet bankacılığını kullanan müşteriler 50₺ altı havalelerde 2,50₺ , 50₺ üstü havale işlemlerinde 9₺ ödemektedirler.

EFT ÜCRETLERİ

  • Şube veya çağrı merkezinden yapılan EFT işlemleri hesaptan isme yapıldığında 45₺ , hesaptan hesaba para transferi yapıldığında ise 50₺ ücret ödemektedirler.
  • Mobil bankacılık veya internet bankacılığı kullanan müşteriler 5,50₺ işlem ücreti ödemektedirler.
  • Vakıfbank ATM'leri üzerinden verilen EFT talimatı için 15₺ masraf ücreti alınmaktadır.

Vakıfbank hesaplarını aktif kullanan müşteriler aldığı hizmetlerden dolayı aylık 8₺ hesap işletim ücreti ödemek zorundadır. Havale işlemini 7/24 istediğiniz saatte yapabilirsiniz fakat EFT işlemini en geç 17:15'te gerçekleştirebilirsiniz. Havale ve EFT dışında Vakıfbankta cebe havale de bulunmaktadır. Para transferi yapmak istediğiniz kişinin telefon numarası ve TC kimlik numarasını girerek anında cebe havale yapabilirsiniz. Gönderilen para tüm ATMlerden çekilebilir. Ayrıca para transferi yapacağınız kişinin Vakıfbank müşterisi olmasına gerek yoktur. Vakıfbank cebe havale yapmak için internet bankacılığı veya mobil bankacılığa giriş yaptıktan sonra para göndermeye ardından cebe havaleye tıklayıp bilgileri doldurup gönderebilirsiniz. İşlem yapıldıktan sonra size ve para transferi yaptığınız kişiye bilgilendirme smsi gelecektir. Para transfer ettiğiniz kişi gelen smsteki şifreyi girerek ATMden kolayca parayı çekebilir. Cebe havale işlemi kaçak bahislerde kullanıldığından dolayı günlük , haftalık ve aylık olarak limit belirlenmiştir o limitin dışında para gönderimi yapılmamaktadır. EFT'ler merkez bankasının onayından geçtiği için mesai saatleri dışında ve tatilllerde hiçbir şekilde EFT yapılamamaktadır.