Uzman isimden altınla ilgili flaş tahmin geldi! O seviyelere tarihinde ilk kez ulaşacak

Türkiye'de küresel ekonomi de büyük etkisi olan Amerika bankalarından gelen iflas haberleri giderek artıyor.
Uzman isimden altınla ilgili flaş tahmin geldi! O seviyelere tarihinde ilk kez ulaşacak

Uzman isimden altınla ilgili flaş tahmin geldi! O seviyelere tarihinde ilk kez ulaşacak - Türkiye'de küresel ekonomi de büyük etkisi olan Amerika bankalarından gelen iflas haberleri giderek artıyor. Son 15 günde üç büyük banka iflas ederken Türkiye'de ki yatırımcılar da bu gelişmeleri yakın takip altına aldı.

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası'nın yükselen enflasyonu baskılamak amacıyla kullandığı faizleri ters teperken bu süreçte ekonomistlerden de altın için yeni tahminler gelmeye devam ediyor.

AMERİKA'DA Kİ GELİŞMELER TÜRKİYE'Yİ NASIL ETKİLEYECEK?

Uzman ekonomist Hikmet Baydar konu ile ilgili Posta Gazetesi'ne konuştu. Baydar, "Paraya ulaşmak gittikçe zorlaşıyor Çünkü Amerika'da Fed de piyasadan para çekiyor. Aynı zamanda faizleri yükseltiyor. Böyle bir ortamda tabii ki borçlanma ihtiyacı olan ülkelerin de borçlanmaları sıkıntılı oluyor. Bunun etkilerini Türkiye olarak biz de yaşıyoruz. Çünkü kredi bulmakta zorlanıyoruz.

Bankalar kredi veremeyen duruma geliyor neredeyse. Bu süreç daha dalgalanarak devam edecek gibi görünüyor. Önümüzdeki dönemde kaynağa ulaşmak zorlaştıkça dış kaynakla dönen firmalar çok zorluk yaşayacaklar." 

"Son zamanlarda özellikle altına ciddi ilgi olduğunu görüyorum. Amerika'daki bu yaşanan son bankacılık krizinde çıkan mevzuatın altına yöneldiğini gördük. 

Altın ons doların 1800'lerden 1900'lere fırladığını gördük. Yani geleceğe güvenle bakmayı engelleyecek her türlü olumsuzluk altına yarıyor ve dolayısıyla bu bankacılık krizi büyüdüğü takdirde altında onsun 2.000 dolarlara kadar çıkma ihtimali var. O yüzden yatırımcıların altını yakından takip etmelerinde fayda var" değerlendirmesinde bulundu. 

Gelen bu açıklamalar sonrasında ise Türkiye'de altında yeni gelişmelerin de yaşanması bekleniyor.