UTSO'DAN Enflasyonla Mücadeleye Destek

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir, ‘’Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı'’ nı desteklediklerini bildirdi.
UTSO'DAN Enflasyonla Mücadeleye Destek

Kandemir, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan programa en önemli desteği veren Türk iş dünyasının ve UTSO’nun çatı kuruluşu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun, "81 il ve 160 ilçedeki odalarımız ve borsalarımızla birlikte enflasyonla mücadeleyi sahipleneceğiz ve firmalarımızın en geniş şekilde katılımı için çalışacağız" açıklamasında bulunduğunu hatırlatarak, ‘’Başta UTSO ve Uşak iş dünyası olarak üzerimize düşen görevlerin farkındayız ve yerine getirmeye hazırız" ifadesini kullandı.   

Kandemir; Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı'nı anlamlı buluyor, bu mücadeleye tam destek veriyoruz. Enflasyonla mücadeleyi ne tek başına kamu ne de tek başına özel sektör yapabilir. Sorumluluk ve görev hepimizindir. Enflasyonla, toplumun tüm kesimlerinin ortak sorumluluğu ve ortak fedakarlıklarıyla daha etkin mücadele edileceğine inanıyoruz.

Bu program ile iş dünyamızın maliyet enflasyonu açısından beklentilerinde öngörülebilirlik arttı. Piyasadaki çarpıtılmış algı ve yükseliş beklentisinin önüne set çekilmiş oldu. Elektrik ve doğalgaza yılsonuna kadar zam yok, KDV iadesi ödemeleri yılsonuna kadar yapılacak. Ayrıca zora girip işçi çıkarmayı planlayan işletmeler desteklenecek. Bunların hepsi iş dünyamız için çok kıymetli tedbirler.

Bizde Uşak iş dünyası olarak esnafıyla, tüccarıyla, sanayicisiyle her zaman olduğu gibi yine devletinin ve milletinin yanında olacak, Türkiye'nin başlattığı iktisadi mücadeleye en güçlü desteği vereceğiz. Ülkesini seven iş adamları olarak elimizi taşın altına koyacağız, bu zorlu günleri birlikte atlatacağız.

Tüketici fiyat endeksinde yer alan ürün ve hizmetlere yönelik asgari 3 ay süreyle %10 indirim yapılması hususunda üyelerimize ilgili listeler paylaşılmıştır. Programın başarıya ulaşması için ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu her alanda üyelerimizle birlikte üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz’’ dedi.

İlgili Haberler