UTSO’da hedef daha fazla ihracat

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası, kentteki ihracat kapasitesinin arttırılması amacıyla yürütülen 2 farklı proje ile kentin ihracat potansiyelini arttırarak yeni pazarlar bulmayı hedefliyor.
UTSO’da hedef daha fazla ihracat

Zafer Kalkınma Ajansı katkısı ile gerçekleştirilen olan 50.000 TL.’lik proje kapsamında 47 firmadan 55 kisiye 80 saatlik eğitim ve firmalarda bire bir danışmanlık hizmeti verilecek.

200.000 Euro tutarındaki Avrupa Birliği projesi ile de İtalya,İspanya ve Yunanistan ile ortaklaşa ülkeler arasında dış ticaretin geliştirilerek, dış ticaret elemanlarının istihdam edilmesi hedefleniyor.

UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kandemir konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; ‘’Amacımız hiç ihracat yapmamış ama potansiyeli olan üyelerimizi ihracat ile tanıştırmak. Verilen eğitimler ardından ekibimiz sahaya inerek tek tek firmalara danışmanlık yapacak. İhracat departmanımıza AB projesi finansmanıyla yeni elemanlar alıyoruz. Bundan sonraki süreçte hedefimiz ihracatçı üye sayımızı artırmak ve ilimizin ihracat rakamlarını katlamaktır’’ dedi