UTSO  Türkiye’nin AB üyelik sürecine katkı sağlıyor

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) “Türkiye-AB İş Dünyası Diyalogu Projesi Oda Eşleştirme Projeleri “için Türkiye’den seçilen 19 oda içerisinde yer aldı.
UTSO  Türkiye’nin AB üyelik sürecine katkı sağlıyor

UTSO, bu proje ile Uşak’ın Avrupa’ya açılan penceresi olma yolunda hızla ilerliyor.

Türkiye-AB İş Dünyası Diyaloğu Projesi Oda Eşleştirme Projeleri tanıtım toplantısında konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Bu proje için AB'den, 2,5 milyon Euro hibe destek sağladık. Bu proje için AB'den, 2,5 milyon Euro hibe destek sağladık. Ülkemizden 30, Avrupa Birliği'nden de 28 oda ve borsa, toplam 19 projeyi gerçekleştirmek üzere eşleştirildi" dedi.

Hisarcıklıoğlu şöyle devam etti: "AB mevzuatı kapsamında, Hazine-Maliye Bakanlığı'na bağlı, Merkezi Finans ve İhale Birimi tarafından yapılan değerlendirme sonucu, 26 il ve 1 ilçeden 19 proje kabul edildi. Beni en çok sevindiren ve sizlerin de dikkatine sunmak istediğim husus şu: Projeleri kabul edilenler, sadece, belli bölgelerle sınırlı değil. Doğu'dan Mardin, Kars, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Bingöl, Ardahan. Karadeniz'den Samsun, Giresun, Trabzon, Artvin. Batı'dan Edirne, İstanbul, Kocaeli, Düzce, Bursa. Ege'den İzmir, Manisa, Uşak, Kütahya. Anadolu'dan Ankara, Konya, Eskişehir, Aksaray, Sivas, Afyonkarahisar var. Bu illerdeki odalarımız ve borsalarımız, ortak bir şekilde proje yaptılar, birlikte çalıştılar ve kazandılar.”

“UŞAK’IN DIŞ TİCARET HACMİNİ ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ”

Uşak Gündem olarak TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nu bu kadar sevindiren ve UTSO’nun da imzasının bulunduğu projeyi Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir’e sorduk.

Kandemir, komşu iller Kütahya ve Manisa ile ortak olduklarını, ancak projeyi hazırlayanın UTSO olduğunu belirtti.

Kandemir, “Bu projeden amaç; başta Uşak olmak üzere proje ortağımız ilerde de dış ticaret hacmini artırmayı hedefliyoruz. Projemizde projeye dâhil illerdeki ticaret ev sanayi odaları ile İspanya ve Yunanistan’dan 6 ticaret ve sanayi odasını eşleştirdik. Yukarıda belirttiğim ve projemizin asıl amacı olan dış ticaret hacmini artırmak için, KOBİ’ler özel danışmanlar yetiştirerek, bu danışmanların rehberliğinde hem dış ticaret potansiyelini artıracağız. Hem de KOBİ’leri devlet desteklerinden daha fazla yararlanmasını sağlayacağız” dedi.

Kandemir, projeyi dünyaya duyurmak için; Türkçe, İngilizce, İspanyolca, İtalyanca ve Yunanca olmak üzere 5 dilde bir internet sitesi hazırlıklarının sürdüğünü de sözlerine ekledi.