UTSO "İstihdam Seferberliği"ne yöneldi

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda da “2019 İstihdam Seferberliği” görüşüldü.
UTSO "İstihdam Seferberliği"ne yöneldi

Öte yandan, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası, Sosyal Güvenlik Kurumu ve İŞKUR uzmanlarından oluşan heyetler firmaları ziyaret ederek, İstihdam Seferberliği 2019 kapsamındaki destekler hakkında bilgilendirme çalışmalarına hızla deva ediyor.

Mart ayı olağan meclis toplantısı, Meclis Başkanı İsmail Karaman’ın başkanlığında, UTSO Meclis Üyelerinin katılımıyla oda hizmet binasında gerçekleştirildi.

Meclis Başkanı İsmail Karaman, 18 Mart Çanakkale Zaferi yıl dönümünde vatanı uğruna canlarını feda eden kahramanlarımızı başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere rahmet ve minnetle andıklarını ifade ederek, Mart ayı gündemini açtı.

Mart ayı gündem değerlendirmesinde "Burası Türkiye Burada İş Var" sloganıyla başlatılan İstihdam Seferberliği hakkında meclis üyelerine bilgilendirme gerçekleştirildi.

İsmail Karaman’ın gerçekleştirilen oda faaliyetleri özetinden sonra, meclis toplantısı meclis üyelerinin dilek ve temennilerini iletmesi ile son buldu.

HEYETLER FİRMALARA GİDEREK BİLGİLENDİRİYOR

UTSO, Sosyal Güvenlik Kurumu ve İŞKUR uzmanlarından oluşan heyetler firmaları ziyaret ederek, İstihdam Seferberliği 2019 kapsamındaki destekler hakkında bilgilendirmede bulunuyor.

Burası Türkiye Burada İş Var sloganıyla başlatılan ‘’İstihdam Seferberliği 2019’’ destekleri kapsamında istihdam maliyetlerinin azaltılması ve rekabet gücünün arttırılması noktasında sağlanan destek ve teşvikler bu ziyaretlerde Uşak iş dünyasına anlatılıyor.

250 yakın firma ziyareti gerçekleştirilerek; Yeni İstihdama SGK, Vergi ve Ücret Desteği, Kısa Çalışma Ödeneği, Asgari Ücret Desteği, Düzenli Ödemeye Devamlı Destek, Kalkınmaya İlave Destek, İşbaşı Eğitim Desteği konularında bilgiler aktarıldı.