UTSO'da ihracatçılara yönelik seminer

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası'nda (UTSO), ihracatçılara yönelik Türk Eximbank Kredi ve Sigorta Programları semineri yapıldı.
UTSO'da ihracatçılara yönelik seminer

UTSO tarafından ilin dış ticaretini geliştirmek amacıyla ihracat ve ithalattaki yenilikler ve değişiklikler hakkında güncel bilgilerin paylaşıldığı dış ticaret ayı etkinliklerinin ilki, Türk Eximbank sunumuyla başladı.

Seminere, UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kandemir, yönetim kurulu üyeleri, banka müdürleri ve firma temsilcileri katıldı.

Seminerde 1987 yılında Bankalar Kurulu kararı ile kurulan Türk Eximbank’in ihracat kredi, sigorta ve garanti programları hakkında bilgi verildi.

Türk Eximbank Ege Bölgesi Müdür Yardımcısı Zeynep Kandiyeli, konuşmasında, kar amacı güden bir kuruluş olmadıklarını, her zaman firmalara destek olma yolunda hareket ettiklerini belirterek, "Türk Eximbank’ın kuruluş amacını ihracatın geliştirilmesi, ihraç ürünlerinin çeşitlendirilmesi, ihracatta pazar payı artışı, ihracatçılara rekabet gücü kazandırmak, ihracatçılara güvence sağlamak." dedi. 

UTSO Başkanı Selim Kandemir ise ihracatın artırılması noktasında yoğun çalışma içerisinde olduklarını vurgulayarak, "Firmalarımızın rekabetini artıran, dış ticaret hacmini geliştiren, yurt dışı tecrübesi kazanmasını ve küresel ekonomide güçlü bir aktör olmasını istiyoruz. Türkiye ihracatının 2016 sonu itibariyle yüzde 23'üne, bugün itibariyle de yüzde 25'ine Türk Eximbank destek veriyor. İhracat ürünlerimizin çeşitlendirilmesinde ve katma değerinin yüksek olmasında, yeni pazarların kazandırılmasında Eximbank’tan sağlanacak destekler sanayiciler için önemlidir" ifadelerini kullandı. 

İlgili Haberler