Uşak’ta TÜFE artışı aylıkta yükseldi yıllıkta düştü

Enflasyon hesaplanırken baz alınan Tüketici Fiyat Endeksi, Uşak’ta geçen aya göre artış gösterirken, yıllık bazda Türkiye ortalamasının 0,4 bazında altında olduğu açıklandı.
Uşak’ta TÜFE artışı aylıkta yükseldi yıllıkta düştü

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) Aralık 2020'de aylık bazda yüzde 1,25, yıllık bazda yüzde 14,6 arttı.

Bölge ajansları baz alınarak yapılan TÜFE artışlarına göre; Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak illerinin yer aldığı TR 33 (ZEKA) bölgesinde TÜFE fiyat artışları, aylık 1,3, yıllık 14,56 olarak açıklandı.

A.A. nın haberine göre; Türkiye'de, Aralık 2020'de yıllık bazda fiyatların en fazla arttığı bölge, yüzde 17,51 ile "Şanlıurfa, Diyarbakır" oldu.

İstatistiki Bölge Birim Sınıflaması 2'nci düzeyde bulunan 26 bölge içinde, aylık bazda en yüksek fiyat artışı yüzde 2,32 ile "Kırıkkale, Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kırşehir"de gerçekleşti.

Bir önceki yılın aralık ayına göre en yüksek artış yüzde 17,51 ile "Şanlıurfa, Diyarbakır" ve 12 aylık ortalamalara göre, en yüksek artış yüzde 13,25 ile "Erzurum, Erzincan, Bayburt" bölgesinde görüldü.

Geçen ay, Aralık 2019'a göre en düşük fiyat artışı ise yüzde 13,1 ile "Tekirdağ, Edirne, Kırklareli" bölgesinde kaydedildi. Bölgeler itibarıyla aylık ve yıllık fiyat artışları (yüzde) şöyle: