Uşak’ta İstihdam Seferberliği Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan istihdam seferberliği çağrısının ardından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin "Burası Türkiye Burada İş Var" sloganıyla başlattığı "İstihdam Seferberliği 2019" programına yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Uşak’ta İstihdam Seferberliği Tanıtım Toplantısı Yapıldı

İstihdam Seferberliği tanıtım toplantısında konuşan Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Uşaklı işveren ve girişimcileri “İstihdam Seferberliği 2019” kampanyasına katılmaya davet etti.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO)i Uşak Ticaret Borsası (UTB) tarafından ortaklaşa düzenlenen “İstihdam Seferberliği 2019” Tanıtım Toplantısı” UTSO Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Uşak Valisi Funda Kocabıyık, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan 21 Ocak’ta yapılana TOBB Ekonomi Şurası’nda iş dünyasına yeni bir istihdam seferberliği çağrısında bulundu. Cumhurbaşkanımızın bu çağrısının ardından, Hazine ve Maliye, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlarımız ve TOBB Başkanımız iki hafta yoğun bir şekilde çalışarak “İstihdam seferberliği teşvik Paketi”ni hazırladılar. 25 Şubat 2019 tarihinde de “Burası Türkiye Burada İş var” kampanyası başlatıldı.

2019 İstihdam seferberliği, 8 farklı teşvikli iş dünyamızın ve yeni girişimcilere neler sağlıyor?

1- Yeni istihdama ücret desteği (Mayıs 2019 sonuna kadar)

2- Yeni istihdamın SGK Primine, Vergisine Destek (12 ay)

3- Kısa Çalışma Ödeneği

4- Asgari Ücret Desteği

5- Düzenli ödemeye destek

6- Önce İşbaşı Eğitim Desteği Sonra İstihdam Desteği

8- İhtiyacınıza uygun nitelikli İşgücü Eğitimine Tam destek

Değerli İşverenlerimiz ve Girişimcilerimiz!

Buradan tüm iş dünyasına ve girişimcilere çağrıda bulunuyorum. Türkiye’nin gücüne ve geleceğine güvenin.  İstihdam Seferberliği 2019 kampanyasına katılarak bu tarihi teşviklerden faydalanın. Bu topraklarda bereketi ve umudu hiçbir zaman kaybetmedik, kaybetmeyeceğiz. Burada iş var, burada aş var diyor hepinizi selamlıyorum” şeklinde konuştu.

UTSO’DAN İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ 2019 TEŞVİK PAKETİ’NE DESTEK

Toplantının ev sahibi UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir, “Geçtiğimiz yıl yaşanan ekonomik krize rağmen biz, Sayı Cumhurbaşkanımıza güvenerek yolumuza devam ettik. Çünkü bize iş insanları, Türk ekonomisinin büyümesinin, istikrarının sürmesinin ve istihdamın artmasının önemini çok iyi biliyoruz.  Bu konudaki sorumluluklarımızı da gururla taşıdığımızı da özellikle belirtmek isterim.

Uşak için değer üreten, ülkemizin ekonomisine katkı sağlayan tüm iş dünyası temsilcilerimizi de çalışmalarından dolayı huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Bizle iş dünyası temsilcisi olarak, ülkemizin geleceği ve milletimizin refahı için yatırım yapmaya devam edeceğiz. Kentimizi ülkemizde, ülkemizi de dünyada ha ettiği konuma taşıma yolumuzdan kesinlikle dönmeyeceğiz.

Bu yolda devletimizin, iş dünyasına bazı teşvikleri oldu. 2017yılında bu kapsamda 1 milyon insanımıza iş olanağı sağlanırken, Uşak iş dünyası olarak bizler 4 bin 800 kişi ile istihdama katkıda bulunmuş olduk.

Geçen ay sonu, “Burası Türkiye Burada iş var” sloganı ile eni istihdam teşvikleri açıklandı. 2019 yılı paketinde ilk kez ücret desteği yer almaktadır. Bizde UTSO olarak yeni, istihdam teşvik kampanyasını duyurmak için hızla çalışmalara başladık. OSB’lerde ve kent içindeki ilan panolarında ve sosyal medya sayfalarında duyurulara başlamıştır. Ayrıca, SGK ve İŞKUR uzmanları ile işyerleri ziyaretleri gerçekleştirilerek bu destekler anlatılmaktadır. Bir de danışma masası kurduk. Bilgi almak isteyenler bu masalara başvurabilir.

Biz UTSO olarak bu yeni istihdam teşvikine sonuna kadar katılacağız” dedi.

Daha sonra TOBB Genel Sekreter yardımcısı Cengiz Delibaş, Uşak İŞKUR İl Müdürü İlhan Temel ve Uşak SGK İl Müdürü İbrahim Öztürk izleyicilere teşvik hakkında ayrıntılı bilgi verdiler ve soruları cevaplandırdılar.