Uşak’ta ekonomik çevreler bu olayı konuşuyor

Uşak’ta kayyuma devredilen 2 büyük firma hakkında, mahkeme tarafından “Konkordato geçici mühlet kararının ilanen tebliği “yapıldı.
Uşak’ta ekonomik çevreler bu olayı konuşuyor

Kayyum yönetimindeyken 2 büyük tekstil firması hakkında konkordato ilan edilmesi Uşak iş ve sanayi çevrelerinde gündemin en çok konuşulan olayları arasında yer aldı.

FETÖ/PYD tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde kalkışılan kanlı darbe girişiminin ardından sahipleri tutuklanan ve kayyuma devredilen şirketlerden Özçay İplik ve Tekstil Sanayi ve Sesli Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi hakkında; Uşak 4. Asliye Hukuk Mahkemesi (Asliye Ticaret Mahkemesi sıfatıyla) konkordato geçici mühlet kararının ilanen tebliği yönünde karar verdi.

Mahkeme her iki şirket hakkında da; “27 Nisan 2022 tarihinden itibaren başlamak üzere Geçici Mühlet Kararı” verdiğini ve alacaklıların ilan tarihinden itibaren 7 gün içerisinde itiraz edebileceğini duyurdu.

Kayyum yönetimindeki şirketler nasıl iflas ediyor?

Uşak’ta iş ve sanayi dünyası bu sorunun cevabını birbirine sormaya başladı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Uşak’ta 20 kadar şirkete devlet tarafından el konmuş, el konan şirketler kayyum yönetimine bırakılmıştı.

Daha sonra Eşme ilçesinde bulunan Tokşa Market, Çobanoğlu Süt ve Süt Ürünleri imalatı yapan firmalar sahiplerine iade edilmişti.

Edinilen bilgilere göre; Sesli Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Sespa İhracat ve Pazarlama Anonim Şirketleri, kanlı 15 Temmuz darbe girişimi öncesi, yani kayyuma kalmadan da yüklü bir borç altına girmişti.

Ancak, Uşak’ta 6 yıldır kayyum yönetiminde bulunan şirketlerin durumu da Uşak kamuoyunun aklında hep soru işareti bıraktı. Bu şirketlerin yaklaşık 6 aydır yeterince doğru yönetilemediği ve onun için mahkeme tarafından konkordato ilan edildiği Uşak iş dünyasında sıkça dillendiriliyor.

Bir diğer iddiaya göre; Özçay İplik ve Tekstil Sanayi ve Sesli Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketleri, yaklaşık 15 gün önce denetimli kayyum gözetiminde sahiplerine devredilmişti.

(HİDAYET KIRAN / HABER)