Uşak’ta çiftçilere Kışlık Yem Bezelyesi Tohumlarının Dağıtımı gerçekleştirildi

Uşak’ta 55 çiftçiye 2018 Yılı Bitkisel Üretimi Geliştirme Projesi kapsamında 10.000 kg yem bezelyesi tohumu dağıtımı yapıldı.
Uşak’ta çiftçilere Kışlık Yem Bezelyesi Tohumlarının Dağıtımı gerçekleştirildi

Uşak İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan 2018 Yılı Bitkisel Üretimi Geliştirme Projesi kapsamında  Uşak İl Özel İdaresi kaynaklı ve %50 hibe desteklemeli olarak alınan toplam 10.000 kg yem bezelyesi tohumu 55 çiftçiye dağıtıldı.

Hayvancılıkta verimlilik açısından çok önemli olan kaliteli kaba yem üretiminin artırılmasının hedeflendiğini söyleyen Uşak İl Tarım Ve Orman Müdürü Erkan Karahan; ''2018 Yılı Uşak İl Özel İdaresi Projesi kapsamında siz çiftçilerimize kışlık yem bezelyesi tohumu dağıtmaktayız. Proje ile hayvancılıkta verimlilik açısından çok önemli olan kaliteli kaba yem üretiminin artırılması hedeflenmektedir. Yem bezelyesi, yüksek protein oranı, yüksek verimi ve özellikle 1. ürün mısır ekimi yapılan tarlaların kışın boş kalmaması açısından, Son baharda ekimi yapılarak, Mayıs sonu, Haziran başında hasadı yapılan kaba yem ihtiyacı için ekilen yeşil ot, kuru ot ve slaj olarak değerlendirilen lezzetli ve besleyici tek yıllık bir yem bitkisidir. Dağıtmış olduğumuz tohumla yaklaşık 1.000 dekar alanda ekim yapılacak olup, 4.000 ton yeşil ot, kurutulması halinde 1.000 ton kuru ot elde edilmesi beklenmektedir. Almış olduğunuz tohumların İlimiz hayvancılığına katkı sağlamasını diliyorum " dedi.