Uşaklı şoförler ücretsiz taşınan yolcular için ulaşım desteği istedi

Uşak Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası başkanı Mustafa Korkmaz, toplu taşıma araçlarında ücretsiz taşınan yolcular için desteğin araç sahiplerine değil, ücretsiz taşınan yolculara yapılmasını istedi.
Uşaklı şoförler ücretsiz taşınan yolcular için ulaşım desteği istedi

Korkmaz, araçlara yapılan desteğin akaryakıta yapılan her zamda boşa çıktığına destek çıktı ve ücretsiz taşınan yolculara ulaşım desteği sağlanarak yolcuların ücretli taşınmasını talep etti.

Toplu taşımada Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yapılan 1200 TL mazot desteğinin bir hafta dayanmadığını kaydeden Korkmaz, “Çünkü ücretsiz taşıdığımız, 65 yaş üzeri, şehit aileleri, gaziler, engelliler gibi 9 kalem yolcu var. Verilen destek bir hafta bile dayanmıyor.

Uşak’ta toplu taşımacılık yapan üyelerimize bu 1200 TL’ye bin, iki bin TL zam yapmak çözüm getirmiyor. Mazota, benzine zam geldi mi yine yerinde sayıyorlar. Benim önerim; toplu taşıma yapan üyelerimize mazot desteği yerine toplu taşıma araçlarına ücretsiz binme konusunda yasal hakları olan vatandaşlarımıza destek verilsin. Toplu taşıma araçlarına ücretsiz binen vatandaşlar da otobüs ve diğer toplu araçlara binerken ücretlerini ödesin.

Böyle bir durumda benim şoför esnafımın psikolojisi bozulmaz. Yolcu de bedava bindiği için rahatsız olmaz. Böylece, ücretsiz binen yolcularla, toplu taşıma şoförleri arasında üzücü tartışmalar da yaşanmaz” dedi.

Toplu taşıma araç sahibi ve sürücülerine birçok kentte belediyelerin destek olduğunu belirten Korkmaz, “Bizde Uşak Belediye Meclisine başvurarak diğer illerde olduğu gibi belediyemizin ücretsiz taşınacak yolcular konusunda destek çıkmasını istiyoruz” ifadesini kullandı

Korkmaz, şu anda tam; 7,5 TL, öğrenci 5 TL olan toplu taşıma ücretinin yetersiz olduğunu, ancak zam istemeye yüzlerinin olmadığını söyleyerek, Uşak’ta şimdilik toplu taşımaya bir zam talebi olmadığını da sözlerine ekledi.

(SALİH KILINÇ / HABER)