Uşaklı erkek kuaförleri de zam yaptı

Uşak il genelinde faaliyet gösteren berber, kuaför ve güzellik salonlarının ücret tarifelerine zam yapıldı.
Uşaklı erkek kuaförleri de zam yaptı

Yeni zamlı düzenlemeye göre, erkek kuaförlerinde; ise saç sakal kesimi ve yıkama 120 lira, yalnız saç kesme ve yıkama 80 lira, yalnız sakal kesme 40 lira, modern sakal 50 lira, sakal yıkama fön 40 lira, Çocuk tıraşı (0 -9 yaş arası), maske 30 lira ağda 30 lira olarak belirlendi.

Damat tıraşı, evlere servis, saç boyama, perma, buharlı cilt bakımı, keratin gibi diğer kuaförlük hizmetlerinin ise yeni tarifeye göre özel fiyata tabi olduğu belirtildi.

“Zam yapmayı bizde sevmiyoruz ama mecburuz”

Uşak Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Üyesi, geçtiğimiz günlerde Antalya’da ödül alan 27 yıllık erkek kuaförü Mustafa Coşkun, Uşaklı berber ve kuaförler olarak zam yapmayı hiç sevmediklerini, girdi maliyetlerinin artmasından dolayı zam yapmak zorunda kaldıklarını belirtti.

Coşkun, ”Kozmetik hijyen ürünlerine gelen zamlar ve yüksek enflasyon döviz kurunda yaşanan dalgalanmalar ile maalesef geri alınmayan zamlar sonrası malzeme temini sırasında büyük sıkıntılar yaşamaya başladık.

Daha önce 10 liraya aldığımız saç spreyi 35 lira, 23 liraya aldığımız 5 litre kolonya 100 lira oldu.

Son zamanlarda elektrik ve doğalgaz tarifesinde yaşanan artışlar ve yüksek enflasyondan dolayı topluca yükselen fiyat artışları sonucu vatandaşımızı da mağdur etmeyecek şekilde odamız fiyat güncellemesi yapmıştır.

Zam yapmayı bizde hiç istemiyoruz. Ama müşterilerimizin esnaflarımızın da aile geçindirdiğini unutmamasını rica ediyoruz" dedi.

Vatandaş; “1 kilo et fiyatına saç sakal tıraşı olmayız”

Berber zamlarını değerlendiren vatandaşlar; Saç sakal tıraşı olmak istediğimizde neredeyse 1 kilo et parası ödemek zorunda kalacağız. Pandemide zaten hepimiz berber olduk. Uşak Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası bu yeni güncellediği fiyatları makul bir seviyeye çekmesi gerekir. Onları da anlıyoruz. Ama bu fiyatlara istesek de tıraş olamayız” şeklinde yakındı.

(SALİH KILINÇ / HABER)