Uşak’ın istihdam durumu masaya yatırıldı

“İstihdam edilebilirlik, işsizlikle mücadele ve işgücüne katılım oranının artırılması” gibi konuların görüşüldüğü; İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2022 yılı 3. olağan toplantısı Vali Dr. Turan Ergün başkanlığında gerçekleştirildi.
Uşak’ın istihdam durumu masaya yatırıldı

Valilik Makam Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Vali Dr. Turan Ergün’ün yanı sıra Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Belediye Başkan Vekili Gökhan Yalçın, Vali Yardımcısı Eyüp Fırat, ve kurul üyeleri katıldı.

Toplantı öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Dr. Turan Ergün, “İstihdam edilebilirlik, işsizlikle mücadele ve işgücüne katılım oranının artırılması tüm toplumların öncelikli gündemleri ve hedefleri arasındadır.” dedi.

Toplumların refah ve gelişmişliğinin; işsizlikle yaptıkları mücadele ve istihdam yaratma imkânlarıyla doğrudan bağlantılı olduğunu belirten Vali Dr. Turan Ergün; İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantılarının, ilimizin iş gücü ihtiyacı duyulan alanlarının tespit edilip bu alanlara eleman yetiştirilmesi, işverenler ile iş arayanların ortak bir paydada buluşturulması için politikalar üretilmesi açısından önem arz etmektedir. Bu hususlara katkı sağlayacağına inandığım, İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 2022 Yılı 3. Olağan toplantımızda alacağımız kararların; tüm paydaşlarımıza, ilimize ve ülkemize faydalı ve hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Vali Ergün’ün konuşmasının ardından İŞKUR İl Müdürü İlhan Temel, Uşak’ta istihdam ve mesleki eğitim alanında yapılan çalışmalarla ilgili sunum yaptı.

(SALİH KILINÇ / HABER)