Uşak Tekstil OSB 3. Bölge alt yapı çalışmaları hızlandı

Şu anda yüzde 100 kapasite ile çalışan Uşak Tekstil Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yönetimi yerli ve yabancı yatırımcılardan gelen yer taleplerini karşılamak amacıyla 3.Genişleme Alanı alt yapı çalışmalarına başladı
Uşak Tekstil OSB 3. Bölge alt yapı çalışmaları hızlandı

644 hektar alan üzerinde faaliyet göstermekte olan Uşak Organize Sanayi Bölgesi 3. genişleme alanı altyapı ihalelerinin sürdüğü belirtildi.

 

Uşak Tekstil OSB Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ağaoğlu, UOSB 3. Genişleme Alanının tüm altyapı işlerinin 36 ay gibi kısa bir sürede bitirmeyi planladıklarını, bölgede en az 10 bin kişinin istihdam edileceğini, bunun bir başarı hikayesi olduğunu açıkladı.

Şu anda yaklaşık 15 bin kişinin istihdam edildiği Uşak Tekstil OSB’de 3. Bölgede fabrikaların üretime geçmesi ile toplam 25 bin kişinin istihdam edilmesi bekleniyor.

Yeni yatırımcılar için 177 parsel tahsis edildi

Uşak Tekstil OSB 3. Genişleme Alanı 614 hektar alan üzerinde kuruluyor. 3. genişleme alanı sosyal tesisler, yeşil alanlar ve yollar da çıkartıldığı zaman 370 hektarlık sanayi parselleri ortaya çıkmakta. Bu 370 hektarda ise 177 adet sanayi parseli mevcut. 177 adet parselin tamamı “Geçici Arsa Tahsis Belgesi” ile yatırımcılara tahsis edilmiş bulunuyor.

Yatırımcılardan yoğun talep gören Uşak Organize Sanayi Bölgesi tüm ihtiyaçlara cevap verebilmek için; Yol, dere yatakları, elektrik, içme suyu, doğalgaz, atıksu, yağmur suyu vb. gibi birçok altyapı ve üstyapı işlerinde en modern teçhizatlarına kullanılmasına özen gösteriyor. .

3.Genişleme Alanı Altyapı Projeleri kapsamında yapılan yol ihalesi neticesinde yol hafriyatı çalışmaları şu anda devam ediyor.

UOSB 3. Genişleme Alanının tüm altyapı işlerinin 36 ay gibi bir sürede bitmesi planlanıyor.

Ağaoğlu; “OSB’miz Yatırımcı için bir cazibe merkezidir”

Uşak Tekstil OSB’nin web sayfasından konu ile ilgili açıklamalar yapan Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ağaoğlu, “Bölgemiz binlerce kişiye iş imkânı sağlayan, ülkemizin ekonomik katma değerine katkı sağlayan kuruluşların yer aldığı bir bölgedir. Bu doğrultuda Yönetim Kurulu Başkanlığımızca çalışmalarına hız verdiğimiz UOSB’nin 614 hektar alan daha büyümesine imkân sağlayacak olan 3. Genişleme Alanı alt yapı ve üst yapı çalışmalarını aralıksız sürdürmekteyiz” dedi.

“Uşak Tekstil OSB bir başarı öyküsüdür”

Uşak Tekstil OSB olarak 3. Bölge konusunda verdiğimiz sözleri yerine getirdik. 3. Bölge için Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen acil kamulaştırma kararı ile çalışmalara başladık. Yol ve alt yapı çalışmalarımız hızla devam ediyor. Uşak Organize Sanayi Bölgesi’nin mevcut alanda alt yapısını tamamlamış, 3. Genişleme Alanında da hızlı alt yapısını tamamlayarak sanayicisine en iyi hizmeti sunmayı kendine amaç edinmiş ve yatırımcı için cazibe merkezi olma yolunda emin adımlarla yürümeye devam ettiğini kaydeden Ağaoğlu sözlerine şöyle devam etti:

“Bugün UOSB, katılımcılarına ve ülke ekonomisine daha büyük katma değer yaratacak, rekabet üstünlüğü sağlayacak yeni projeler üretmekte, hedeflerini daima daha yükseğe taşımaktadır. Sanayicilerimize, gerek enerji temininde en kaliteli, en uygun fiyatlı ve sürekli tedariki sağlamak, gerekse diğer hizmetlerimizde de en iyiyi sunmak noktasında ülkemizin önde gelen OSB’leri arasında yer almaktayız.

Bugün Uşak Organize Sanayi Bölgesi, elektrik, doğalgaz, atık su arıtma, su, yol, iletişim alt yapıları ve yeşil alan düzenlemeleri, sosyal projeleri ile çağı yakalamış, organize sanayi bölgesi uygulamasının amaçlarını yerine getiren örnek bir bölge olmuştur. UOSB, bir başarı hikâyesidir ve bu hikâye bölge sanayicilerinin birlik ve beraberliği ile yazılmıştır.

Uşak Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı olarak sanayicilerimiz sayesinde umut vaat eden daha parlak bir geleceğin inşası için yılmadan çalışmaya devam etmekteyiz. Sanayicilerimize daha iyi hizmet vermek ve çağın gereklerini yerine getirirken geleceğe de yön vermek adına durmaksızın tüm mesai arkadaşlarımızla birlikte çalışmaktayız. “

(SALİH KILINÇ / HABER)