Uşak'ta üniversite ve sanayi işbirliği

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Ekrem Savaş, üniversite sanayi işbirliğinin geliştirilmesini istediklerini belirtti.  
Uşak'ta üniversite ve sanayi işbirliği

Uşak Üniversitesi ile Uşak Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü koordinasyonunda deri sektörünün sorunlarının tartışılması amacıyla düzenlenen, sektörlerin sorunları ve yeni ürün geliştirilmesi başlıklı toplantı, Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezin'de yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Savaş, üniversite sanayi işbirliğinin geliştirilmesini istediklerini söyledi.

Uşak'ta deri sektörünün köklü bir geçmişe sahip olduğunu belirten Savaş, sektör temsilcileri ile akademisyenlerin bir araya gelmesinin önemli olduğunu belirtti.

Uşak Üniversitesinin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı çerçevesinde tekstil, deri ve seramik alanlarında ihtisaslaşlacağını kaydeden Rektör Savaş, "Üniversitemiz 2016 yılında, 5 üniversite ile birlikte ihtisaslaşma konusunda pilot üniversite oldu. İhtisaslaşmaya seçilen üniversiteler arasında 3 ana alana sahip olan (tekstil, deri ve seramik) tek üniversite Uşak Üniversitesidir. Biz üniversite olarak bu süreçte deri sektöründe neler yapabiliriz tartışmak istiyoruz. Biz sizden para istemiyoruz. Biz sizin problemlerinizi öğrenip çözüm üretmek ve sizin katma değerinizi yükseltecek istihdamını artıracak ve dışa bağımlılığınızı azaltacak projeler geliştirmek istiyoruz." diye konuştu.  

Proje bazlı çalışmak istediklerini ifade eden Rektör Savaş, "Sizden istediğimiz tek şey bizim yanımızda olmanız, yapacağımız projelerde bize niyet mektubu sunmanızdır. Biz projelerimizi Kalkınma Bakanlığına sunacağız. Bilgi her şeyin başıdır, taklit etmektense yeni ürünler ortaya çıkarmak bizleri, ülkemizi kalkındırır." ifadelerini kullandı.

Uşak Valisi Salim Demir ise deri sektöründe yeni ürünlerin geliştirilmesi gerektiğini belirterek, sektör temsilcilerinin görüşlerinin önemli olduğunu ifade etti. 

Konuşmaların ardından akademisyenler, tekstil sektörü ile ilgili sunumlar yaptı.