Uşak'ta Haziran ayında konut satış rakamları düştü

TÜİK Konut Satış İstatistikleri, Haziran 2023 raporu yayımlanırken Uşak'ta konut satış rakamlarının düştüğü açıklandı.
Uşak'ta Haziran ayında konut satış rakamları düştü

Uşak'ta Haziran ayında konut satış rakamları düştü - En önemli ekonomik verilerin arasında yer alan konut satış rakamları TÜİK tarafından açıklandı. Açıklanan rakamlara göre Türkiye genelinde Haziran ayında konut satış rakamı son derece sert bir düşüş yaşadı. 

Türkiye genelinde konut satışları Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 44,4 oranında azalarak 83 bin 636 adet olarak gerçekleşti. Yaşanan düşüşten Uşak'ta payını aldı. Uşak'ta da konut satış rakamı düştü. İşte son rakamlar! 

UŞAK'TA KONUT SATIŞ RAKAMLARINDA SON DURUM NE?

Türkiye genelinde konut satışları Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %44,4 azalarak 83 bin 636 oldu. Konut satışlarında İstanbul 13 bin 578 konut satışı ve %16,2 ile en yüksek paya sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul'u 7 bin 325 konut satışı ve %8,8 pay ile Ankara, 4 bin 503 konut satışı ve %5,4 pay ile Antalya izledi. Konut satış sayısının en az olduğu iller sırasıyla 17 konut ile Ardahan, 29 konut ile Hakkari, 44 konut ile Tunceli oldu.

Uşak'ta Mayıs ayında 431 adet konut satışı gerçekleştirilirken Haziran ayında söz konusu satış rakamı düşüşe geçerek 370 adet konuta geriledi. Haziran ayında Uşak genelinde 370 konut satışı yapıldı.