Uşak inşaat sektörü bu habere dikkat!

ABD Doları’nın aşırı güçlenmesi, başta bakır olmak üzere, demir, çinko gibi metallerin tedarikinde isteksizlik yaratınca metal fiyatları düşmeye başladı.
Uşak inşaat sektörü bu habere dikkat!

Metal fiyatlarında yaşanan düşüş, Uşak inşaat sektöründe de belirsizlik ve endişe yarattı. Uşak İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Ümit Alp, metal fiyatlarındaki düşüşün aldatıcı olduğunu, metal fiyatları düşse de başta elektrik olmak üzere enerji ve iş gücündeki fiyat artışlarının inşaat sektörünü olumsuz etkileyeceğine dikkat çekti ve herkesin elindekine sahip çıkmasını önerdi.

Müteahhit Basri Yıldırım da herkesin mal stoklamak yerine, ihtiyacı kadar mal almasını ve fiyatlarda yaşanan oynaklığa aldanmamalarını önerdi.

“HERKES ELİNDEKİ AVCUNDAKİNE SAHİP ÇIKSIN”

Uşak İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Ümit Alp, “Piyasalarda demir, alüminyum, bakır çinko gibi metal fiyatlarında bir düşme yaşandığı doğrudur. Demir’in kilosu 15 TL’den 12 TL’ye düştü.

Ancak bu düşüşe aldanmamak ve elimizdekileri risk etmemekte yarar var. Metal fiyatları düşse de Başta elektrik olmak üzere enerjiye yapılan zamlar, mazot fiyatlarındaki artış, asgari ücret ve işgücünde yaşanması olası diğer artışlar henüz fiyatlara yansımadı.

Metal fiyatları düşse de diğer malzemelerde korkunç fiyat artışları yaşıyoruz. Ticaret yapan birçok insanımız iyi hesap kitap yapamadığı için elindeki avucundakini kaybetti. Herkes elindekine sahip çıksın derim.

Piyasayı hissetmek istiyoruz. Ancak önümüzü göremiyoruz. Satışlar düştü ve piyasa kontrolümüzden çıkmış durumda “şeklinde yorum yaptı.

“ÇEK VE SENETLE SATIŞ ÇOK TEHLİKELİ”

Müteahhitlik yapan Basri Yıldırım, “Değerli sanayici ve esnaf arkadaşlarım. Önümüzde ki süreçte, dünya da USD bazlı, emtia ve navlun fiyatlarında durma ve gerileme beklentisi nedeniyle ihtiyacınız dışında fazla mal almamanız yararınıza olacaktır” önerisinde bulundu.

Yıldırım, bu öneriyi yapma gerekçesi olarak; “İnşaat, borsa ve ekonomi piyasalarında büyük bir durağanlık yaşanıyor. Ticaret erbabı kişiler, “Ne alırsak kardır” mantığı ile çek ve senet kabul ederek satış yapmaya çalışıyorlar. Bu durumu da çok tehlikeli görüyorum.

Uşaklı iş adamı, sanayicisi ve ticaret erbabı olarak çok yorulduk. Artık her şeye çok dikkat etmemiz gerekir diye düşünüyorum” dedi.

(SALİH KILINÇ / HABER)