Uşak ilçelerine 6 milyon 12 bin TL hibe destek

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, Uşak’ın Eşme, Karahallı, Sivaslı ve Ulubey ilçeleri için 2023 yılında Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun uyguladığı IPART II Programı, yerel kalkınma stratejisine yönelik “Leader” programı kapsamında; 6 Milyon 12 bin TL hibe desteği sağlanacağını açıkladı.
Uşak ilçelerine 6 milyon 12 bin TL hibe destek

Vali Ergün, İlçelere sağlanan hibe desteğini Türkiye genelinde 51 uygun projeye verildiğini, uygun görülen projeler içerisinde dördünün Uşak’tan olmasının sevindirici olduğunu belirtti. Daha sonra ilçe kaymakamları ile valilik toplantı salonunda sembolik olarak protokol imza töreni düzenlendi.

Uşak’ın Eşme, Karahallı, Sivaslı ve Ulubey ilçeleri için 2023 yılında Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun uyguladığı IPART II Programı, hakkında bilgi veren Vali Ergün, “Leader, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun uyguladığı IPART II Programı, yerel kalkınma stratejisine yönelik bir programdır.

1991’de AB’ de başlamıştır. Süreci, o bölgenin paydaşlarıyla yönettiği için bir kamu-özel ortaklığı modelidir. Süreçte; Kaymakamlıklar, Belediyeler, çiftçiler, girişimciler, birlikler, kooperatifler, dernekler vs. kapsar.

Bu programın amaç ve kapsamı oldukça geniştir. Bizim önceliklerimiz; başta kadın grupları ve girişimcilerin desteklenmesidir” dedi.

“Uşak program uygulamasında başarılı”

Leader, programının, öncelikle kırsal toplulukları kapsayan ‘Yerel Eylem Grupları’ oluşturduğunu bu grupların da yerel eylem grupları: kamu- özel, STK Temsilcileri, kadın ve gençlerden oluştuğunu kaydeden Ergün, “Uşak’ta 2023 yılında uygulanacak ve gelecek 8 yılı içeren bir proje, Banaz hariç, 4 ilçemiz yararlanıyor.

2022 yılında Kaymakamlarımızın Başkanlığında Yerel Eylem Grupları oluşturuldu.

  • Türkiye genelinde 67 YEG başvurdu, 51’i uygun, 4’ü Uşak ilçeleri.

Bu projenin destekçileri; %90 AB + %10 DEVLET Katkısı, tamamı hibe,

2023 yılı için ilçelerimize yapılacak destek: 6 milyon 12 bin TL. 8 yılın sonunda bu günkü değerle yaklaşık 50 milyon TL” bilgisini verdi.

Toplantıya katılan, ilçe kaymakamları ve Vali Ergün’ün protokol imzalamasıyla tören sona erdi.

(SALİH KILINÇ / HABER)