Uşak İl Özel İdaresi kiracılarını rahatlatacak karar

Uşak İl Genel Meclisi, İl Özel İdaresi, kiracısı olan ve korona virüs (Kovid19) tedbirleri kapsamında zor durumda kalan iş yerlerinden kira taleplerini erteleme kararı aldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, korona virüs önlemleri kapsamında yayınladığı genelgede, belediyelerden ve il özel idarelerinden salgın nedeniyle kurumun kiracısı olan işyerlerinin kira bedellerinin ertelenmesi kararı aldı.
Uşak İl Özel İdaresi kiracılarını rahatlatacak karar

Genelgeye istinaden kuruma ait iş yerlerinde kiracı olan esnafın mağduriyetini gidermek için harekete geçen Uşak İl Genel Meclisi Toplantısı’nda İl Özel İdaresi kurumunun kiracısı olan esnafları rahatlatacak önemli kararlar alındı.

KİRA BEDELLERİ ÜÇ AY SÜRE İLE %50 İNDİRİMLİ

İl Genel Meclisi Şubat ayı 5. Oturumu, Öz Merkez meclis salonunda Nuri Demir başkanlığında gerçekleştirildi.

Gündem maddeleri arasında yer alan taşınma kiraları ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporu Komisyon Başkanı Durmuş Yavuz;  Hukuk ve İdari İşler Komisyonu raporu da Komisyon Başkanı Ali Ersoysal tarafından okundu.

Ortak bir dil kullanılan her iki komisyon raporunda da şu ifadelere yer verildi:

  • Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü ”nün 15.12 2020 tarih ve “Taşınma Kiraları” konusundaki genelgesine göre; kamu kurum ve kuruluşları tarafından alınan önlemler sonucunda ve pandemi sürecine bağlı olarak faaliyetlerinde azalma meydana gelen işyerlerinden tahsil edilecek İl Özel İdaresi kiracısı işyeri sahiplerinin kiralarının indirim ya da erteleme yönünde karar alınabileceği.
  • Yukarıda belirtilen sebepler sonucunda faaliyetleri durdurulan veya faaliyette bulunamayan işletmelerden faaliyette bulunamadığı döneme ait bedellerin tahsil edilmemesi, ayrıca bu süre kadar sözleşmesinin uzatılması.
  • Aylık olarak, 01-02.2021 – 30 04. 2021 tarihleri arasında rutin olarak tahsil edilmesi gereken kira bedellerinin 3 ay süre ile yüzde 50 indiirmli tahsil edilmesine.
  • Aylık bedel olarak tahsil edilmeyen (3 ay – 6 ay ve yıllık gibi) 2021 yılı kira bedellerinin ise 01.02.2021 – 30.04.2021 tarihleri arasındaki 3 aya isabet eden kısımlarının yüzde 50 indirimli olarak tahsil edilmesinin uygun olacağı kanaatine varılmıştır.

Her iki komisyon raporu da meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.