Uşak için yeni bir sektör ve yeni bir geçim kapısı

Günümüzde piyasalarda rekabetin artması, ekonomik daralmalar her sektörde sıkıntılara neden olurken, daha cazip ve rekabet alanı az olan yeni sektörler de gündeme geliyor.
Uşak için yeni bir sektör ve yeni bir geçim kapısı

İşte bu sektörlerden birisi de “Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği” oldu. Gıda, baharat, boya, ilaç, kozmetik ve parfüm olmak üzere bir çok alanda yaygın şekilde kullanılan tıbbi ve aromatik bitki sektörüne olan ilgi artarak devam ediyor.

Uşak Tarım ve Orman İl Müdürlüğü de Eğitim ve Yayım faaliyetleri kapsamında üreticilere yönelik "Tıbbi ve Aromatik Bitkiler"  kursu açtı. Kurs, Müdürlük toplantı salonunda İl Müdürümüz Ertan Keleş, il müdür yardımcıları, şube müdürleri ve 50 üreticinin katılımları ile başladı.

“SERTİFİKALI ÜRETİCİLERE TKDK DESTEĞİ”

Kurs öncesi kursiyerlere seslenen İl Müdürü Ertan Keleş ,"Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği İlimizde çok fazla yaygın olmamakla birlikte, bu alanda üretime yönelik talep giderek artmaktadır. İlimiz iklim koşullarına uygun çeşitlerin seçilerek yetiştirilmesi ve bunun yaygınlaştırılması sizlere ekonomik anlamda önemli katkı sağlayacaktır. Bu yüzden bu alanda daha çok üretim yapmanızı arzu ediyoruz. Kurs bitiminde alacağınız sertifikalar Bakanlığımızın uyguladığı destekleme ve TKDK projelerinde sizlere büyük avantaj sağlayacaktır.

Açmış olduğumuz bu kurslara katılım sağladığınız için her birinize teşekkür eder, şimdiden kurs bitiminde alacağınız sertifikaların hayırlı olmasını katkı sağlamasını temenni ederim" dedi.

Üç hafta sürecek olan kursta İl Müdürlüğünde görevli Uzman Ziraat Yüksek Mühendisi Mustafa Can kursiyerleri bilgilendirten sonra katılımcılara sertifika verileceği belirtildi.