Uşak çiftçisine yonca tohumu dağıtıldı

Uşak Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Uşak’ta 45 çiftçiye 2 bin 880 kilo yonca tohumu dağıttı.
Uşak çiftçisine yonca tohumu dağıtıldı

Müdürlükten yapılan açıklamada, “2019 Yılı Yem Bitkilerini Geliştirme Projesi kapsamında İl Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan ve Uşak İl Özel İdaresince %50'si hibe desteklemeli olarak alımı yapılan toplam 2 bin 800 kg yonca tohumu İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, İl Müdürümüz Ertan Keleş, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Yılmaz, Ziraat Odası Başkan Yardımcısı Yüksel Çakın ve üreticilerimizin katılımlarıyla müdürlüğümüzde düzenlenen törenle 45 çiftçimize dağıtılmıştır” denildi.

Yonca tohumu dağıtım töreninde konuşan Uşak Tarım ve Orman İl Müdürü Ertan Keleş, Proje kapsamında alınan yonca tohumlarının yaklaşık 700 dekar alana ekilmesi ve bu alanlardan 4 yıl boyunca yıllık bin ton kuru ot üretimi yapılması hedeflendiğini belirtti.

Keleş, “Hayvancılıkta, kaliteli ürün elde edebilmenin yolu, protein ve enerji değeri yüksek kaba yemlerden geçmektedir. İlimizde hayvancılığın gelişimine katkıda bulunmak amacıyla yem bitkileri ekilişlerini teşvik ediyoruz. Gerek kaliteli kaba yem açığının kapatılması, gerekse hayvan yetiştiriciliğinde maliyetlerin düşürülmesi için üreticilerimizin yem bitkileri ekilişi yapmaları oldukça önemlidir. Almış olduğunuz yonca tohumlarının İlimiz hayvancılığına ve üretimin artmasına katkı sağlamasını diliyorum. Başta Sayın Valimiz olmak üzere İl Özel İdaresine ve emeği geçen herkese teşekkür ederim " dedi.

Projeden faydalanan çiftçiler de Keleş’e teşekkür etti.