Ünlü ekonomist Borsa İstanbul için uyarı yaptı! 'Önleminizi alın' dedi!

Milyonlarca vatandaşın gözü borsaya çevrilirken ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut oldukça önemli açıklamalarda bulundu. 
Ünlü ekonomist Borsa İstanbul için uyarı yaptı! 'Önleminizi alın' dedi!

Milyonlarca vatandaşın gözü borsaya çevrilirken ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut oldukça önemli açıklamalarda bulundu. Borsa piyasası hakkında açıklamalarda bulunan Evren Devrim Zelyut gerekli önlemlerin alınması gerektiğini belirtti. Borsa ve döviz yatırımı ile yakından ilgilenen vatandaşlar için dikkat çekici açıklamalar geldi. Borsa İstanbul hakkında oldukça önemli uyarılardan bulunan Evren Devrim Zelyut "Dün Amerika Birleşik Devletleri’nde üretici fiyat endeksi beklentilerin üzerinde geldiği için yine Amerika Merkez Bankası kurmaylarından FED’in 0.50 puanlık artışlar yapması gerektiğine dair mesajlar gördük.'' diyerek yorumlarını paylaştı. 

Riskin geriye çekildiğini belirten Zelyut ''James Boled ve Lorede Master isimli iki kurmay böyle söyledi. Buna istinaden de Amerika’da 34 binin altına inen Dow Jones izledik yüzde 1’den fazla bir düşüş oldu. Dünyaya baktığımızda bu haber risk iştihanı geriye doğru çekti" dedi.

BORSA İSTANBUL HAKKINDA KONUŞTU!

Borsanın tekrar 5 bine düştüğünü belirten Zelyut açıklamalarının devamında borsa ile ilgili oldukça önemli açıklamalarda bulunurken "Dönüp içeriye Borsa İstanbul’a baktığımızda da  deprem arasından sonra ilk gün Varlık Fonu’nun müdahalesiyle piyasa yukarıya doğru gitti. İkinci gün adete aracı kurumlar, büyük yatırımcıların, kredili oyuncuların kurtarılması için dizayn edildiğini üzülerek izledik. Çünkü piyasa yukarıda açtı bu kurumlar, oyuncular malı çaktı ve borsayı tekrardan 5 bine kadar düşürdüler.'' ifadelerine yer verdi. 

Cuma günlerinin bir turnosal kağıdı olduğuna inandığını belirten Zelyut açıklamasına ''Ben Cuma gününü önemli bir turnusol kağıdı olduğuna inanıyorum eğer endeks 5 binin altını kırıp 4.750’ye doğru giderse burada denilen önlemlerin verimli olmadığını hatta bazı emeklilik fonlarının talimata uymadığını dahi görebiliriz.'' şeklinde devam etti. 

GEREKLİ ÖNLEMLER ALINMALI!

Zelyut Borsa İstanbul noktasında önlemlerin alınması gerektiğine dikkat çekerken açıklamalarını ''O yüzden Cuma işlemleri bir ayna olacak. Bireysel emeklilik sistemindeki fonların ne kadar alış yaptığı, burada önlemlerin ne kadar samimi olduğunu göreceğiz. O yüzden 5 binin önemli bir seviye olduğunu düşünüyorum. Kırılması halinde 4.750 ve 4.500’e doğru geriler. 5 binin üzerinde eğer durabilirsek yani dedikleri yöntemler çalışırsa gerçekten samimilerse de tekrardan 5.3002e doğru hareket izleyeceğimiz önemli bir gün diye düşünüyorum." şeklinde noktaladı. 

EDİTÖR NOTU: haber içeriğinde yatırım tavsiyesi bulunmamaktadır.