Ucuz ekmek kuyrukları Uşak’a da sıçradı

Türk lirasındaki değer kaybı ve enflasyon artışı sonrası pek çok ilde görülen ucuz ekmek kuyruğu Uşak’a da sıçradı.
Ucuz ekmek kuyrukları Uşak’a da sıçradı

Vatandaşlar, 125 kuruşa daha ucuz ekmek alabilmek için Uşak Belediyesi Halk ekmek büfeleri önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Merkez Bankası’nın aldığı faizleri düşürme kararı sonrası her geçen gün artan döviz kurları ve yine her geçen gün artan enflasyon ile birlikte artan gıda fiyatlarının ardından Halk Ekmek büfeleri önlerinde oluşan uzun kuyruklar, tüm yurtta gündem oldu.

Bu kararlar sonrası maaşları diğer yitiren pek çok insan, yağmur ve soğukta sabahın erken saatlerinden itibaren halk ekmek büfeleri önünde uzun kuyruklar oluşturarak ucuz ekmek alabilmek için saatlerce sıra beklemeye başladı.

İlimiz Uşak’ta fırınlarda ekmek 240 gramı 2,5 TL’den satılırken, Uşak Belediyesi Halk Ekmek büfelerinde, 230 gram ekmek 125 kuruştan satılıyor.

 Şekerevleri, Cumhuriyet Mahallesi, Dikilitaş mahallesi gibi mahallerde bulunan halk ekmek büfeleri önünde;  düşük gelirli vatandaşlar, 125 kuruş daha ucuz ekmek alabilmek için 200 metreyi aşan kuyruklar oluşturuyor.

Bu konuda görüşlerini aldığımız vatandaşlar; “Her geçen gün maaşımız güneş görmüş kar gibi eriyor. Sabahın köründe bu yağmurda ve soğukta ucuz ekmek için saatlerce beklemek istemiyoruz. Bizde insan gibi yaşamak ve kapımızın karşındaki bakkaldan ekmek almak istiyoruz” şeklinde yakındılar.

(SALİH KILINÇ / HABER)