Ücretsiz izin desteği nedir?

Meydana gelen asrın felaketi nedeniyle vatandaşların maaşı devlet tarafından ödenecek. Birçok kişi işçilerin maaşının devlet tarafından ne kadar olarak ödeneceğini merak ediyor.
Ücretsiz izin desteği nedir?

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremin ardından en çok merak edilen konulardan birisi de ücretsiz izin desteği oldu. Ücretsiz izin desteği gündemde yerini alırken vatandaşlar ücretsiz izin desteği hakkında arama motorları üzerinden araştırmalarını yapmaya başladı. Peki ücretsiz izin nedir, kimlere ne kadar verilir?

Pandemi döneminde de birçok kişi ücretsiz izne çıkarılmıştı. Ücretsiz izin desteği Kahramanmaraş merkezli depremin ardından yeniden gündeme gelirken vatandaşlar ücretsiz izin desteği hakkında birçok araştırma yapmaya başladı. 

ÜCRETSİZ İZİN DESTEĞİ KİMLERE VERİLİR?

Koronovirüs nedeniyle pandemi döneminde uygulanan ücretsiz izin işsiz kalan ya da işten çıkarılan vatandaşlara 4447 sayılı Kanunun geçici 24 üncü maddesi kapsamında İŞKUR veya İşsizlik Sigortası Fonu  tarafından verilmekte olan bir miktar ücrettir. Çalışan bir kişinin iş sözleşmesinin bir süre askıya alınması durumu ücretsiz izin olarak adlandırılmaktadır. Ücretsiz izin desteği 30 gün olacak şekilde vatandaşların hesabına yatırılmaktadır. 

ÜCRETSİZ İZİN DESTEĞİ NE KADAR?

Ücretsiz izin desteği asgari ücretin güncellenmesinin ardından ne kadar olduğu net olarak bilinmemektedir. Meydana gelen asrın felaketi nedeniyle vatandaşların maaşı devlet tarafından ödenecek. Birçok kişi işçilerin maaşının devlet tarafından ne kadar olarak ödeneceğini merak ediyor. İşçilerin brüt maaşlarının yüzde 60'ı kadar maaş alacağı belirtildi. İşçilere ödenecek olan kısa çalışma ödeneğinden yararlanmayan vatandaşlar ise ücretsiz izin ödeneceğinden yararlanacak.  Kısa çalışma ödeneceğinden yararlanamayan vatandaşlara her ay ücretsiz çalışma ödeneği verilecek.