Türkiye İncir İhracatında Rekor Kırdı

Hem tatlı hem de lezzetli olan incir, Türkiye ihracatında rekor kırdı. TUİK raporunda yer alan bilgilere göre 2016 yılında 392 milyon olan incir ihracatının 250 milyon doları Türkiye’ye ait.
Türkiye İncir İhracatında Rekor Kırdı

Dünya incir ihtiyacının %63’ünü gerçekleştiren Türkiye, incir konusunda oldukça şanslı topraklara sahip. Birçok bölgede yetişen incir, birçok dinde de kutsal olarak kabul edilmektedir. İhracat yüksek olmasına rağmen sofralara da pahalı fiyatlarla giren inciri, yemedik yedirdik şeklinde yorum yapılıyor.

Özellikle kış aylarında çok sık tercih edilen incir genelde kuru incir şeklinde tüketiliyor. Türkiye’den sonra Amerika, Hollanda, İspanya, Almanya ve Yunanistan’ın sıralamada yer aldığı açıklandı.

Kuru İncir %87 İhraç Ediliyor

Yurtdışından kuru incire yoğun talep olduğunu açıklayan TUİK, taze incirin ise sadece %13 oranında tercih edildiğini belirtti. Almanya, Fransa, Amerika ve İtalya gibi ülkelere ihracat yapan Türkiye, dünyanın 96 ülkesine ihracat yaptı.

Bağışıklık Sistemine Dost İncir

Yaz sonu hasat edilen ve sonbaharda tüketilen incir, çok güçlü bir antioksidan ve bağışıklık sistemi güçlendiricidir. Özellikle şeker hastaların tüketmemesi gereken incir, yüksek oranda şeker içeriyor.

Buna rağmen kalp sağlığını koruyor, meme kanseri riskini azaltıyor ve bağırsak hareketliliğini arttırıyor. Yüksek lif içeriğiyle oldukça sağlıklı bir sindirim sistemi dostu olan incir ülkemizde de Ege bölgesinde yetişiyor. Kararında incir tüketimi, vücut direncini arttırıyor ve zayıflatıyor.