Tron ve Ada Coinleri Hakkında Bilgi

Kripto para birimlerinin çoğalması sonucu yeni yeni paralar çıkmaktadır.
Tron ve Ada Coinleri Hakkında Bilgi

Tron ve Ada coinleri de son yıllarda çıkan sanal paralardandır.

Tron Coin

Tron Singapur merkezli bir vakıf tarafından piyasaya sürülmüştür. 24 Ağustos 2017 tarihinde kar amacı güdülmeyerek çıkarılan bu para Bitcoin gibi blockchain teknolojisini kullanmaktadır. İşte bu durum büyük avantaj sunmaktadır.

Tron coinde temel amaç kişilerin ücretsiz olarak eğlence içeriklerini paylaşmasını sağlamaktır. Bu yüzden adalet, şeffaflık ve eşitlik gibi ilkelere önem verilir. Bu paranın kurucusu Çili Justin Sun'dur. Bu kişi aslında pek çok küresel uygulamanın kurucusu olan etkin biridir. Bu yüzden paranın gelecek vaat etmesi ihtimali yüksektir. Şu an değeri 50 kuruşun da altındadır.

Ada Coin

Ada coin, Cardano olarak adlandırılan bir kripto para birimidir. Bu para birimi de blockchain teknolojisi kullanır ancak ethereum ile daha benzerdir. Dil olarak Haskell dilini kullanır. Bu programlama dilinde hatalar kolay telafi edildiği için paranın yükselişi bekleniyor.

Ada coin son zamanlarda %250’ye varan değer artışı sayesinde dikkatleri toplamıştır. Ada coin alım satım yapmak için Daedalus adlı hesap cüzdanı kullanılır. Bu cüzdanı kullanarak bitcoin ve ethereum ile işlem yapmak da mümkündür. Ayrıca ada coin işlem hacmi olarak da piyasada 5. sırada yer alıyor. Bu durum da ada coine olan talebi arttırmaktadır