TOKİ, Uşak’taki konut işyeri ve arsa yerlerini belirlemediğini açıkladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ’nin “İlk Evim, İlk İş Yerim ve İlk Evim Arsa” projesi tanıtım TIRI, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin detaylarını vatandaşlara yerinde anlatmak amacıyla Uşak’a geldi.
TOKİ, Uşak’taki konut işyeri ve arsa yerlerini belirlemediğini açıkladı

"İlk Evim, İlk İş Yerim, İlk Evim Arsa Projesi” TOKİ Akdeniz ve Ege Bölgeleri Koordinatörü Hüseyin Ayhan, Uşak ve tüm Türkiye’de satışa çıkacak konut, işyeri ve arsa yerlerinin talep fazlalığı yüzünden belirlenemediğini arsa parselasyon ve birleştirme çalışmalarının gece gündüz sürdüğünü açıkladı.

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olarak lanse edilen "İlk Evim, İlk İş Yerim, İlk Evim Arsa" projesi kapsamında ilk etapta 250 bin sosyal konut, 1 milyon konut arsası ve 10 bin iş yeri verileceği açıklandı.

Uşak özelinde ise 1050 sosyal konut, 6 bin konut arsası teslim edileceği belirtildi.

KONUT VE ARSA YERLERİ HENÜZ BELİRLENMEDİ

TOKİ’nin “İlk Evim, İlk İş Yerim ve İlk Evim Arsa” projesini, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayeleri ile yapılan Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi” olarak tanımlayan Proje Koordinatörü Hüseyin Ayhan, Uşak’a gelen tanıtım TIR’ı ile ilgili şu bilgileri verdi:

“Bu proje kapsamında vatandaşlarımızın, konut, arsa ve işyeri taleplerini topluyoruz. Vatandaşlarımız konutlar hakkında az çok bilgi sahibi. Ama proje çok büyük. Bizde konut, arsa ve işyeri hakkında vatandaşlarımızın kafasında soru işareti kalmasın diye yerinde bilgilendirmeye karar verdik ve TOKİ olarak 5 TIR ile Türkiye’yi dolaşıyoruz. Dün Afyonkarahisar’dayız. Yarın da Manisa’dayız. 81 ili gezip vatandaşı bilgilendirmek istiyoruz.

TIR’da yapılan tanıtım hakkında da bilgi veren Ayhan, “Burada simülasyon üzerinde vatandaşlar 3+1 daireleri görecekler. Sormak istedikleri soracaklar. Bizde onları bilgilendireceğiz” dedi.

Sayın Cumhurbaşkanımız bu projeyi açıkladığında satışa çıkacak arsa sayısı 100 bin olarak belirlenmişti. Bir anda 1 milyon arsa talebi olunca TOKİ’de çalışan arkadaşlarımız, her ildeki arsaları müstakil ve müşterek tapuları ayarlamaya çalışıyor. Arsa yerleri tespit ediyor.

Biz şu anda talepleri alacağız. Taleplere göre, müşterek ve müstakil tapu yerleri açıklanacak.

Biz, TOKİ olarak 31 Ekim’e kadar konut, 7 Kasım’a kadar arsaların taleplerini aldıktan sonra, 2 kez kura çekeceğiz. Birinci kurada başvuran hak sahiplerini belirleyeceğiz. Hak sahipleri ihale sürecine kadar açıklanacak.

Sonraki süreçte ikinci kuraya kadar konut ve arsa yeri belirlenecek. O zaman herkes arsa ve konut yerlerini öğrenmiş olacak. Beğenmeyen de 500 bin TL’sini alacak geri çekilecek.”

(SALİH KILINÇ / HABER)