TOKİ Uşak’ta kaç konut yapacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Ağustos’ta gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrası yaptığı "Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini başlatıyoruz” açıklamasının ardından projenin detayları netleşmeye başladı.
TOKİ Uşak’ta kaç konut yapacak?

Tarihin en büyük TOKİ sosyal konut projesi” olarak lanse edilen ve 150 bin sosyal konut yapılması planlanan bu proje kapsamında Uşak’a kaç ev yapılacağını sizler için araştırdık.

TOKİ 150 bin sosyal konut başvurusu Eylül ayının ilk haftasında başlayacak. TOKİ'nin merakla beklenen 150 bin konut projesinin fiyatları, 3 oda 1 salonlar için Türkiye genelinde ortalama 800-900 bin TL olarak belirlendi. Taksitlerin ise 2 bin ile 3 bin lira civarında olması bekleniyor. Ancak söz konusu bu fiyatlar biraz daha yukarı çıkabilir

VALİLİKLERDEN TALEPLER ALINIYOR

Edindiğimiz bilgilere göre; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tüm illere yazı gönderdi ve Valiliklere konut için talep bildirilmesi istendi. Valiliklerin talep bildirmesi sonrası konut sayısı açıklanacak.

TOKİ UŞAK’A KAÇ SOSYAL KONUT YAPMAYI PLANLIYOR?

www.usakgundem.com İnternet Haber Sitesi olarak yaptığımız araştırmaya göre; TOKİ, Uşak’a 1050 civarında sosyal konut yapmayı planlıyor. İlimizden gelen talebe göre; bu sayının 1200’e çıkarılma ihtimali bulunuyor.

TOKİ başkanlığı, illerde yapılacak konut sayısının önümüzdeki günlerde liste olarak yayınlanacağını da duyurdu.

Erdoğan; “Şehit yakını gazi ve emekliler için öze kontenjan ayırdık”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konut projesi ile ilgili şu açıklamayı yapmıştı:

"Yeni yılın ilk ayları ile enflasyonun düşeceğini ümit ediyoruz. Vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmeme sözü konut sektöründe de yerine getirecek yeni projeler geliştirdik. Geçen 20 yılda en büyük değişiklik şehirciliktir. TOKİ Vasıtasıyla 1 milyon 170 bin vatandaşımızı, çevre düzenlemesi ve sosyal donatıları ile ev sahibi yaparak dünyada eşi benzeri olmayan bir başarı elde ettik. 100 bin sosyal konut için 10 katından fazla talep aldık. Ülkemizin 81 şehrinde hız kesmeden toplu konut projelerini sürdürüyoruz. Pek çok ilimizde sanayileri dışarı alıyor ve süratle devam ediyoruz.

İlk kez ev sahibi olacak vatandaşlarımızın beklediği proje ile ilgili hazırlıklar bitmek üzere. Kira öder gibi ev sahibi olacak konutlarla ev sahibi yapacağız. Sıfır atık uyumlu, enerji verimli projelerinin tamamında yenilenebilir enerji sistemleri kullanılacak. Amacımız salgında daralan konut arzını hızla arttırarak hem inşaat sektörünü arttırmak, hem de insanımızı erişilebilir fiyatlarla ev sahibi yaparız. Bu adım kiraların da düşmesine yol açacak. Her zaman olduğu gibi şehit yakınları ve gazilerimiz ile emeklilerimize özel bir kontenjan ayıracağız. Ayrıca ilk defa evlenecek gençler de kota sahibi olacak. Önümüzdeki ay tanıtım toplantısı ile tüm detaylarını duyuracağımız bu konut kampanyasının hayırlı olmasını diliyorum. Projenin yürütücüsü olan Çevre, Şehircilik ve İklim bakanlığı ile TOKİ'yi tebrik ediyorum."

(SALİH KILINÇ / HABER)