TOGG ne zaman satışa çıkacak, fiyat listesi açıklandı mı?

Türkiye'nin milli otomobili olarak adlandırılan TOGG'un satışa çıkacağı gün için heyecanla bekleniyor. TOGG satış fiyatı ve satışa sunulacağı tarih hakkında araştırmalar devam ediyor.
TOGG ne zaman satışa çıkacak, fiyat listesi açıklandı mı?

TOGG ne zaman satışa çıkacak, fiyat listesi açıklandı mı? - Türkiye'nin yerli ve milli otomobili olarak kamuoyuna duyurulan TOGG'un mart ayında satışa çıkacağı aktarılmıştı. Yollara çıkacağı gün için heyecanla beklenen TOGG için araştırmalar devam ederken son olarak Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır'ın açıklamalarının ardından TOGG'un satış fiyatı ve satışa sunulacağı tarih araştırma konusu oldu. 

TOGG NE KADARA, NE ZAMAN SATIŞA ÇIKACAK?

TOGG'un satış fiyatının ne kadar olacağı araştırma konusu olmaya devam ediyor. Türkiye'nin yerli ve milli otomobili TOGG'un satışa sunulacağı tarih ve satış fiyatına ilişkin açıklama Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır'ın açıklamalarının ardından gündem oldu. 2023 TOGG fiyat listesi ise henüz açıklanmadı. Bu hafta içerisinde satışa sunulacağı duyurulan TOGG'un ön satışa sunulduğu gün fiyat listesinin de kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor. MÜSİAD Genel Merkez binasında gerçekleştirilen Genç MÜSİAD'ın 15. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Kacır, "Bu hafta Allah'ın izniyle Türkiye'nin otomobili TOGG satışa çıkıyor olacak. Önümüzdeki günlerde TOGG milletimizle buluşuyor olacak. Togg'la birlikte yeni bir yolculuğa çıkacağız. Bu sadece bir markanın, bir şirketin yolculuğu değil, bu sadece bir otomobil yolculuğu da değil, bu mobilite ekosisteminde yükselen yıldız olma iddiası taşıyan Türkiye'nin yolculuğu olacak." ifadelerine yer verdi. 

TOGG'UN ÖZELLİKLERİ 

200 beygirlik ve 400 beygirlik iki versiyon sunan C-SUV modelinde arkadan itişli, dört tekerlekten çekişli, iki motorlu ve tek motorlu olacak şekilde farklı opsiyonların yer aldığı TOGG'da pil paketleri de içeriğine göre değişiyor. TOGG, iki farklı menzil seçeneği ile sessiz ve sıfır emisyonla temiz bir sürüş sunmayı hedefliyor. Bataryaları Gemlik fabrikasında üretilen TOGG C-SUV modelin yüksek hızlı şarj özelliğine sahip Trugolar ile 25 dakikalık bir sürede şarj olduğu ve yüzde 80'lik dolumla 500 kilometreden fazla yol gideceği aktarılıyor.