THY'den bedava bilet kampanyası 1 Mart'a kadar uzatıldı

Türkiye'de yaşanan büyük deprem afeti sonrası Türk Hava Yolları tarafından yapılan açıklamalara göre kampanya uzatıldı.
THY'den bedava bilet kampanyası 1 Mart'a kadar uzatıldı

THY'den bedava bilet kampanyası 1 Mart'a kadar uzatıldı - Türkiye'de yaşanan büyük deprem afeti sonrası Türk Hava Yolları tarafından yapılan açıklamalara göre kampanya uzatıldı. Birçok şehirden yardımlar deprem şehirlerine doğru götürülürken uçaklar da; bölgeden başka şehirlere gidecek olan vatandaşlara da ücretsiz olarak hizmet etmeye başladı. Deprem sonrasında başlayan ücretsiz seferler için de sosyal medya hesaplarından resmi açıklama geldi.

THY resmi sosyal medya hesapları üzerindne yapılan son dakika açıklamasında 8 ilde tahliye seferlerinin 1 Mart tarihine kadar devam edeceğine yer verildi. 

THY BEDAVA BİLET NASIL ALINIR?

Türk Hava Yolları (THY)'den yapılan açıklamalarda ücretsiz seferlerden faydalanmak isteyen kişilerin de rezervasyon alması gerektiği ifade edilirken bu süreçte de havalimanlarında öncelikli rezervasyonu olanlara verileceği, rezervasyonu da olmayan vatandaşlar için ise uçaklarda boş yer olması durumunda alınacağı ifade edildi. Türk Hava Yolları tarafından konu ile ilgili gelen açıklamalar da, “Adana, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Şanlıurfa çıkışlı tahliye uçuşlarımız 1 Mart 2023 tarihine kadar ücretsiz olarak devam edecektir. Tahliye sürecini kolaylaştırmak için havaalanına rezervasyon yaparak gelinmesi gerekir. Rezervasyonu olan yolculara öncelik verilecek olup boş yer kalması durumunda rezervasyonsuz yolcularımız da kabul edilecektir" bilgisini paylaştı.

KALKAN UÇAK SAYISI 3 BİNİ GEÇTİ

Büyük deprem felaketi sonrası ilk günden itibaren birçok uçak seferi için destek gönderen THY, buralara da gönderilen yardımları en hızlı şekilde yetiştirirken; bölgeye de boş gelen uçaklar ise boş dönmemek ve orada yaşayan ama başka şehre gitmek isteyen vatandaşların da transferlerini gerçekleştirdi. Konu ile ilgili bir açıklama yapan THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, “Şimdiye kadar deprem ile ilgili bin 516 gidiş dönüş sefer (3 bin 32 uçuş) yaptık. 265 bin 754 vatandaşımızı tahliye ettik. 143 bin 740 kurtarma ekibi ve insani yardım personelini götürdük. 177 kargo seferi ile 10 bin 753 ton yardım malzemesini taşıdık" demişti.