Tek maaşı olan emeklilere 5.000 TL ek ödeme müjdesi! Seçim vaadiydi meclis onayladı başvuru başladı

Emekliler ay sonunu getirmekte artık iyice zorlanırken Temmuz zammı öncesi tek maaşı olan emeklilere müjde geldi. Meclis imzayı attı başvuru başladı 5.000 TL ek ödeme Haziran ayında hesapta...
Tek maaşı olan emeklilere 5.000 TL ek ödeme müjdesi! Seçim vaadiydi meclis onayladı başvuru başladı

Tek maaşı olan emeklilere 5.000 TL ek ödeme müjdesi! Seçim vaadiydi meclis onayladı başvuru başladı - Emekli maaşı ile ay sonunu getirmek her geçen gün biraz daha zorlaşırken emekliye destek ödemeleri de hız kazandı. Temmuz ayında açıklanacak olan maaş zammını bekleyen emeklilere Kurban Bayramı ikramiyesi için de zam yapılması beklenirken konu hakkında ilk açıklama geldi.

2024 yerel seçimleri öncesinde adaylar arasında adeta seçim vaadi yarışı yaşanmış, 17 milyon emekli bu noktada öne çıkmıştı. Emekliler seçimin kilit noktası olarak görülürken emekliye pazar desteği, ikramiye desteği ve ek ödeme gibi pek çok vaatte bulunulmuştu. Bu vaatlerden ilki gerçekleşti.

EMEKLİLERE KURBAN BAYRAMI İKRAMİYESİ 2024 İÇİN İLK KARAR ÇIKTI! 5 BİN TL EK ÖDEME YAPILACAK...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, seçim öncesi yaptığı açıklama ile Ramazan ve Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahibi 25 bin emekliye ilave olarak 1500 TL ek ikramiye ödemesi yapacağını duyururken, emeklileri heyecanlandıran yeni haber Adana'nın Seyhan Belediyesi'nden geldi. Adana Seyhan Belediye Başkanı seçilen Kadir Aydar seçimden önce verdiği 'İhtiyaç sahibi emeklilere 5 bin lira bayram ikramiyesi' vaadini gerçekleştirdi. Seyhan Belediye meclisi onayladı emekliye ek ödeme için başvurular başladı.

Kurban Bayramı için dağıtılacak olan 5 bin lira ikramiyenin belediye tarafından karşılanacağını açıklayan Başkan Aydar, ihtiyaç sahibi vatandaşların belediyeye gelerek başvuru yapmalarını istedi. Başkan Aydar yaptığı açıklamada kişisel ve kurumsal olarak herkesin zor zamanlar geçirdiğini belirterek, "Bu zorlukları hep beraber el ele omuz omuza vererek birbirimizi destekleyerek aşacağız. Kurban Bayramı'nda seçim döneminde söz verdiğim gibi ihtiyaç sahibi emeklilerimize herhangi bir mazeret üretmeksizin şartlarımızı zorlayarak 5 bin lira ikramiyeleri dağıtacağız. Müraacatlar geldiğinde kılı kırk yararak ihtiyaç sahibi emeklilerimizi belirleyeceğiz. Bu tespitlerde tek kriter 'ihtiyaç sahibi' olmalarıdır. Sözüm sözdür. Ne söz verdiysek sağlam ve emin adımlarla hepsini yerine getirmeye devam ediyoruz"

emekli-ek-odeme.jpg

Tek maaşı olan ve geçim sıkıntısı yaşayan emekliler Seyhan Belediyesi'ne başvuru yaparak 5 bin TL ek ödeme alabilecekler. Belediyenin değerlendirmede ki kriteri başvuru sahiplerinin ihtiyaç sahibi olması şartı olacak. Maddi olarak sıkıntıda olan tek maaşı olan emekliler hükümetin vereceği Kurban Bayramı ikramiyesine ek olarak 5 bin TL ek ödeme alacaklar.