TEB Havale ve EFT Nasıl Yapılır

Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) hesapları arasında havale veya bankalar arası EFT para transfer işlemini artık TEB internet şubesi , telefon şubesi ve banka şubelerinden kolaylıkla yapabilirsiniz.
TEB Havale ve EFT Nasıl Yapılır

Havale veya EFT para transfer işlemlerini vadesiz hesabınızdan veya kredi kartınızdan hemen gerçekleştirebilirsiniz. İsterseniz ileri tarihlerde yapacağınız transfer işlemlerinizi gerçekleştirmek için talimat vermeniz mümkündür.

TEB BANKASI EFT NASIL YAPILIR?

EFT işlemlerini 09:00/17:15 zaman dilimleri arasında gerçekleştirmeniz mümkündür. Hesaptan hesaba yapılan EFT için 45,60₺ ile 342₺ arasında değişmektedir. TEB kasalarından yapılan EFT işlemleri için en az 57₺ en çok 570₺ ödemeniz gerekmektedir. TEB banka şubelerinden yapacağınız para transfer işlemleri için 10₺ sabit tutar belirlenmiştir. EFT ile para transfer işleminizi gerçekleştirirken internet şubelerinden veya mobil bankacılık uygulamasından 2₺ ücret ödemeniz gerekmektedir. CepteTEB uygulamasından yapacağınız para transfer işlemlerinde ücret 4₺ olarak belirlenmiştir. EFT'nin belirlenen saatler dışından yatırmanız durumunda ücret 6,50₺'ye çıkmaktadır. CepteTEB mobil şubelerinden yapacağınız para transfer işleminde ise 3₺ , geç EFT işlemlerinde 6₺ ücret ödemeniz gerekmektedir. EFT para transfer işlemlerinizi internet şubeleri veya mobil uygulama üzerinden yapmanız sizin için daha avantajlı olacaktır.

TEB BANKASI HAVALE NASIL YAPILIR?

Havale işlemlerinizi günün her saatinde gerçekleştirmeniz mümkündür. Havale bankalar arası bir işlem olduğundan dolayı haftasonları havale işleminizi gerçekleştiremezsiniz. EFT yapacağınız kişinin IBAN numarasını bilmeniz size büyük kolaylık sağlayacaktır çünkü ıban numarası sayesinde alıcının diğer bilgilerini aramaya gerek duymadan karşınıza çıkacaktır. ATM , internet bankacılığı , mobil uygulama , telefon bankacılığı ve gişelerden istediğiniz saatte havale işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

TEB HAVALE ÜCRETLERİ

  • Hesaplar arası havale ücreti en az 28,50₺'dir. Hesaptan isme yapılacak olan para transfer işleminin ücreti 34,20₺ ile 256,50₺ arasında değişiklik göstermektedir.
  • Banka ATM'lerinden yapılacak havale ücreti ise 4₺ olarak belirlenmiştir.
  • Mobil bankacılık üzerinden havale yapıldığından ücret 1,25₺'dir. Fakat CepteTEB uygulaması üzerinden havale yaparsanız hiçbir ücret talep edilmemektedir.