TCMB'den son dakika yeni kararlar geldi! İhtiyaç kredisinde faiz oranları tepetaklak oldu

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından tüketici faizleri ile ilgili kritik açıklamalar geldi.
TCMB'den son dakika yeni kararlar geldi! İhtiyaç kredisinde faiz oranları tepetaklak oldu

TCMB'den son dakika yeni kararlar geldi! İhtiyaç kredisinde faiz oranları tepetaklak oldu - Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından tüketici faizleri ile ilgili kritik açıklamalar geldi.

Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamalarda; bankalara giden yazılarda ihtiyaç kredilerine de ticari kredilerde olduğu gibi faiz sınırlamarı geldi. Buna göre ise Merkez Bankası tarafından konulan sınırları aşmaları durumunda ise menkul kıymet tutma yükümlülüklerine tabi olacağı belirtildi.

FAİZLERE SINIRLAMA GETİRİLDİ

Bloomberg TV'den son dakika olarak gelen haber doğrultusunda; ihtiyaç kredisi faiz oranlarında düzenlemeler yapıldı. Merkez Bankası tarafından alınan kararlar ile ilgili, “faiz/kâr payı oranı Merkez Bankası tarafından ilan edilen bileşik referans oranının 1.8 ile 2.0 katı arasında olanlara birinci kademede, 2.0 katından yüksek olanlara ikinci kademede” menkul kıymet tutma zorunluluğu getirilmiş oldu.

Yapılan bu düzenlemeler sonrasında da taştı ve konut kredilerinde sağlanan ihtiyaç kerdilerinde de MK kapsamına girrmeeycek en yüksek aylık faiz oranlarının da yüzde 1,37 olacağı açıklanırken bu kredi oranın da yıllık basit yüzde 16,56 üzerinde oluşacak faizlerde bankaların menkul tutma yükümlülüğü olacak.

İŞTE YENİ ORANLAR

Bloomberg TV'de aktarılan bilgilere göre; Hali hazırda bankalar ihtiyaç kredilerinde aylık faiz oranı yüzde 1.55 ile yüzde 2 arasında seyrediyor. Bazı bankalar, kampanyalar düzenleyerek 1.30 seviyesinden de krediler veriyor.

Referans faizin 1.8 ile 2 arasında faiz uygulanması durumunda bankalar yüzde 20, 2'nin üzerinde faiz uygulanması durumunda ise yüzde 90 menkul tutmak zorunda olacak.

Detaylar paylaşılmaya devam ettikçe usakgundem.com adresinde yer vermeye devam edeceğiz.