TCMB'den deprem bölgeleri için kredi ve bağış kararı

Türkiye'yi yasa boğan deprem haberlerinin ardından can kaybı her geçen dakika artıyor. Bilançonun ağırlaştığı 10 ilde TCMB'nin kredi ve bağış kararı dikkat çekti.
TCMB'den deprem bölgeleri için kredi ve bağış kararı

TCMB'den deprem bölgeleri için kredi ve bağış kararı - Türkiye 6 Şubat tarihinden bu yana deprem bölgeleri için birlik oldu. Yardım ellerinin 10 il için uzandığı Türkiye, depremin yaraları sarılmaya çalışıyor. Pek çok kamu ve özel kuruluşun da destek olduğu deprem bölgeleri için Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'ndan (TCMB) da bir karar alındı. 

TCMB'DEN DEPREM BÖLGELERİ İÇİN KARAR

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), deprem bölgesindeki firmaların reeskont kredileri ile Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi (YTAK) geri ödemelerinin vadelerinin uzatıldığını ve yardım kuruluşlarına yapılan para transferlerinden ücret alınmaması yönünde bankalara talimat verildiğini duyurdu.

TCMB'den  yapılan açıklamada, "TCMB deprem bölgesindeki firmaların reeskont kredileri ile Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi (YTAK) geri ödemelerinin vadelerinin uzatılması konusunda deprem/afet bölgesindeki illerde (Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa) kurulu firmaların; 6 Şubat 2023 (dahil) ila 30 Nisan 2023 (dahil) tarihleri arasındaki ihracat ve döviz kazandırıcı hizmetler reeskont kredileri ile yatırım taahhütlü avans kredileri geri ödemelerine 180 güne kadar faizsiz olarak vade uzatımı imkanı tanınmıştır. 6 Şubat 2023 (dahil) tarihi öncesinde kullanılmış olan ihracat ve döviz kazandırıcı hizmetler reeskont kredilerine 6 ay ilave ihracat ve döviz kazandırıcı hizmet taahhüdü kapatma süresi verilmiştir." ifadelerine yer verildi.

DEPREM BAĞIŞLARINDAN TRANSFER ÜCRETİ ALINMAYACAK

TCMB, OHAL ilan edilen 10 il hakkında aldığı birtakım kararlara ilişkin yaptığı açıklamada ''Ülkemizde meydana gelen depremlere yönelik AFAD ve Kızılay gibi yardım kuruluşlarımız başta olmak üzere deprem bağış hesaplarına yapılan para transferlerinden ücret alınmaması yönünde Türkiye Bankalar Birliği (TBB) ve Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) üyesi bankalara talimat gönderilmiştir.'' denildi.

İlgili Haberler