T.C kimlik kartı ile başvuru yapan o kişilere anında 4.336 TL ödenecek!

Hükümet tarafından başlatılan destek ödemeleri hak sahiplerinin hesaplarına yatırılmaya devam ediyor. Aile, sağlık, yaşlılık, engelli, barınma, gıda ve eğitim gibi alanlarda yapılan destekler devam ederken 4 bin 336 TL ödeme yapılacak bireylerin taşıması gereken şartlar belli oldu.
T.C kimlik kartı ile başvuru yapan o kişilere anında 4.336 TL ödenecek!

T.C kimlik kartı ile başvuru yapan o kişilere anında 4.336 TL ödenecek - Hükümet kanadından ihtiyaç sahibi bireyler için çeşitli destek ödemeleri hak sahibi olarak belirlenen kişilerin hesabına aktarılıyor. İhtiyaç sahibi olarak değerlendirilen bireylerin hesaplarına düzenli olarak ödenen ücretler 2023 yılında asgari ücrete gelen zamla birlikte artış gösterdi. Devlet tarafından verilen destek ödemesi almaya hak kazanan kişilere yönelik geliştirilen projelerle sağlanan ödenekler arasında yer alan 'Kronik Hastalık Yardımı' hakkında detaylar merak ediliyor.

KRONİK HASTALIĞI OLAN BİREYLERE YARDIM PROGRAMI

Kronik Hastalık Yardımı programı adıyla hak sahibi bireylere sağlanan maddi destek için taşınması gereken bazı koşullar bulunuyor. Söz konusu yardım programı kapsamında yapılan ödemelerin aralıkları ve artış miktarları Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü Fon Kurulu kararıyla belirlenirken şartları sağlayan hak sahibi kişilere aylık olarak yapılırken söz konusu ödeme miktarı da 4 bin 336 lira 84 kuruş olarak hesaplara yatırılıyor. Kronik Hastalık Yardımı adıyla sağlanan ödeme yıllık 52 bin liraya tekabül ediyor. 

Söz konusu Kronik Hastalık Yardımını sağlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise ''Tüberküloz ve SSPE hastalığı nedeniyle psiko-sosyal ve mali kayıp yaşayan hastalar için geliştirilmiş düzenli nakdi yardım programı'' olarak duyurulan programdan Tüberküloz ve Subakut Sklerozan Panensefalit (SSPE) hastaları yararlanabiliyor. 

KRONİK HASTALIK YARDIMINDAN KİMLER FAYDALANIR?

Tüberküloz veya SSPE hastası olan kişi veya hastaya bakmakla yükümlü kişi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Mütevelli Heyeti tarafından onaylanan Halk Sağlığı Yönetim Sisteminden hastalık bilgileri alınan kişiler T.C Kimlik Kartı yaptıkalrı başvurunun olumlu sonuçlanması ile yararlanabiliyor. 

İlgili Haberler