TBMM'den öğretmenlere öğretmenler günü hediyesi 1MAAŞ İKRAMİYE müjdesi

2024 Temmuz zammı için açıklanacak olan rakamı bekleyen öğretmenlere TBMM'den müjdeli haber geldi 1 maaş ikramiye gündemi salladı. İşte o gelişme...
TBMM'den öğretmenlere öğretmenler günü hediyesi 1MAAŞ İKRAMİYE müjdesi

TBMM'den öğretmenlere öğretmenler günü hediyesi 1MAAŞ İKRAMİYE müjdesi - Öğretmenler günü öncesi milyonlarca öğretmene bekledikleri ikramiye müjdesi TBMM'den geldi. Her sene öğretmenler gününde öğretmenlere 1 maaş tutarında ikramiye ödenecek.

Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver tarafından meclise sunulan 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında öğretmenlere her yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde bir maaş tutarında ikramiye verilmesi talep edildi. Söz konusu kanun teklifi meclise sunuldu.

657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNU'NDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ

MADDE 1- 14/07/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nım Ek 32. Maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"EK MADDE 32- Eğitim ve öğretim Hizmetleri Sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadrolarda görevli olup; fiilen öğretmenlik yapanlara (ilköğretim ve okul müdürleri ile yardımcıları, cezaevi okullarında çalışan öğretmenler, yönetici, eğitim uzmam ve eğitim uzman yardımcılan dahil) her Öğretim yılında bir defaya mahsus olmak üzere ve öğretim yılının başladığı ay içinde Milli Eğitim Bakam tarafından belirlenecek tarihte Cumhurbaşkamnca belirlenecek miktarda, öğretim yılına hazırlık ödeneği ile birlikte her 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Kasım ayı net maaşı tutarında Öğretmenler Günü ikramiyesi ödenir. Bu ödenek damga vergisi hariç diğer vergi ve kesintilere tabi tutulmaz."

MADDE 2- Bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu kanun hükümlerini Cumhurbaşkam yürütür.

Söz konusu kanun tekilfi meclise sunuldu. TBMM komisyonuna sunulan kanun teklifi ilk olarak burada görüşülecek. Burada onaylanması durumunda TBMM gündemine gelecek.

Genel kurulda çoğunluk oyunu alması durumunda kanun teklifi onaylanacak ve Resmi Gazete'de yayımlanması beklenecek. Bu sürecin tamamlanması durumunda her sene öğretmenler gününde tüm öğretmenlere 1 maaş tutarı kadar 23 Nisan Öğretmenler Günü İkramiyesi olarak para yatırılacak.