TBMM ertelenmesi sonrasında EYT'de maaşların ne zaman hesaplarda olacağı açıklandı

Türkiye'de milyonlarca vatandaşın merakla beklediği emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) yasası TBMM'den geçmesi beklenirken yeni gelişmeler de duyurulmaya devam ediyor.
TBMM ertelenmesi sonrasında EYT'de maaşların ne zaman hesaplarda olacağı açıklandı

TBMM ertelenmesi sonrasında EYT'de maaşların ne zaman hesaplarda olacağı açıklandı - Türkiye'de milyonlarca vatandaşın merakla beklediği emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) yasası TBMM'den geçmesi beklenirken yeni gelişmeler de duyurulmaya devam ediyor. Bu doğrultuda EYT ile meekli olacak milyonlarca vatandaş ilk maaşlarının ne zaman yatacağını araştırmaya başladı. EYT yasasında ki son gelişme ve görüşler gündemde konuşulurken SGK uzmanı "Emeklilik başlangıcı nisan, ilk aylığın alınacağı tarih Mayıs-Haziran ayına kaldı!" dedi.

Vatandaşlar EYT düzenlemelerinin 21 Şubat tarihinde başlayacak olan TBMM görüşmelerinde masaya yatırılmasını beklerken AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş tarafından yapılan açıklama ile birlikte; ikinci kez TBMM çalışmalarına ara verildiğini de resmen duyurmuş oldu. Elitaş tarafından yapılan açıklamalarda ikinci kez Meclis çalışmalarına ara verildiği ifade edildi. Bu düzenlemeler de Mart ayına kaldı.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile vatandaşları ilgilendirecek olan EYT düzenlemeleri, Ocak ayı itibariyle TBMM'ye kadar gelirken 7 Şubat tarihinde Meclis'te yapılacak görüşmeler sonrasında da yürürlüğe girmesi beklenen EYT düzenlemesinde ki görüşmeler, 6 Şubat saat 04:17 itibariyle yaşanan iki büyük deprem sonrasında da Meclis'de ki oturumlara ara verilerek ertelenmişti.

TBMM çalışmalarının da 28 Şubat tarihinde başlaması beklenirken; EYT düzenlemelerine ilişkin de SGK uzmanı Özgür Erdursun tarafından sosyal medya hesapları üzerinden gelen açıklamalarda, EYT'li vatandaşların ilk aylıklarını da Bahar ve Yaz aylarında alabileceğinin altı çizildi. Özgür Erdursun tarafından yapılan paylaşımda, "EYT Mart, Emeklilik başlangıcı Nisan, ilk aylığın alınacağı tarih Mayıs-Haziran ayına kaldı!" ifadelerine yer verildi.

EYT'DE BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Türkiye'de EYT yasasının da Meclis'ten geçmesi ile birlikte Resmi Gazete'de yayımlanmasının hemen ardından da başvuruların başlaması beklenmekte. Başvurular bu süreçte e-devlet üzerinden yapılabilecek.

EYT'DE ŞARTLAR NASIL?

Ülke genelinde EYT içinde öncelikli olarak 9 Eylül 1999 öncesi için sigorta giriş şartı yer alırken bu süreçte EYT'de kadınlar için sigortalılık süresi 20 yıl, erkekler için ise 25 yıl olarak yer alıyor. EYT'de yaş şartı bulunmuyor.