Tavuk Çiftliği Kurmak İçin Kredi Nasıl Alınır?

Tavuk çiftliği kurmak için yapılacak kredi başvuru noktaları bankalardır.
Tavuk Çiftliği Kurmak İçin Kredi Nasıl Alınır?

Denizbank, İşbankası, Akbank, Şekerbank,TEB, Vakıfbank, Finansbank ve Garanti ve diğer tüm devlet ve özel bankalar tarım alanında vadeli bir şekilde hayvan kredisi verirler. KOSGEB de tavuk çiftliği kurmak için geri ödemesiz hibe olarak geri ödemesiz bir şekilde yardımda bulunabilir.

Ziraat Bankası Tavuk Çiftliği Kredisi ve Şartları Nelerdir?

İlk kurulan banka olan Ziraat Bankasının kredi şartları şu şekildedir;

  • Yüksek miktarda bir kredi isteniliyorsa banka belli bir miktar teminat istiyor,
  • 20-50 bin lira arasındaki kredi isteklerinde istenen özellik kredi notunun düzgün olması,
  • Ziraat Bankası Hindi yetiştirenler için beş bin, kaz, ördek, bıldırcın ve yumurta tavuğu için bin, damızlık etlik piliç ve damızlık yumurta tavuğu için on bin hayvan yetiştirme şartı koşuyor.

Ziraat Bankası tavuk çiftliği kurmayı isteyen müşterilerine yıllık yüzde beş faiz oranı ile kredi vermektedir. Vermeden önce yukardaki şartları istemekle beraber projenin detaylarını, kaç yıl süre ile kredi talep edildiğini, talep edilen miktar gibi bilgileri öğrenmek ister.

Tavuk Çiftliği Kurmak İçin KOSGEB Destekleri Nelerdir?

Girişimcilere destek veren KOSGEB tavuk çiftliği kurmak isteyenleri de unutmamıştır. Her sene ve her alanda desteklerine devam eden KOSGEB hayvan satın almak için para ödemezken 32 saatlik eğitimlerine katılan girişimcilere nace kodları ile destek sağlıyor. Kümes hayvanı işlenmesi ve saklanması, et ve kümes hayvanları etlerinden üretilen ürünlerin imalatı için hibe vermektedir. Girişimciler KOSGEB’e de başvurarak  tavuk çiftliği kurmak için sermaye şanslarını deneyebilirler.

Tavuk Çiftliği Kurulumu Nasıl Yapılır?

Kurulacak tavuk çiftliği tamamen yatırılan sermaye miktarına bağlıdır. Beyaz et ve yumurta üretimi için yapılacak tercihle birlikte hayvan sayısı ile kısa ve uzun vadede hedeflere göre bir çiftlik kurulabilir. Amaç 300-500 civarlarında tavuk besleyerek ek gelir elde etmekse profesyonel prefabrik tavuk çiftliği kurulmasına gerek yoktur ve bankadan yirmi bin lira hayvancılık kredisi çekilerek kurulabilir. Bankalardan  tavuk çiftliği kurmak için hayvan kredisi çekmeden önce yapılması gereken en önemli husus, arazinin teminidir.