Taşerona kadro çıktı mı, kimleri kapsıyor?

Taşeron işçilere kadro verilmesi son dönemde gündemde yer edinen konular arasında yer alıyor. Son olarak açıklanan 90 bin taşerona kadro düzenlemesinin şartları ve kapsamı merak edildi.
Taşerona kadro çıktı mı, kimleri kapsıyor?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ve sözleşmeliye kadro konularında yaşanan gelişmelerin ardından gözler taşerona kadro verileceği bildirilen düzenlemeye çevrildi. Son olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in konuya ilişkin çalışma yapıldığını bildirmesi üzerine  düzenlemeye ilişkin gelişmeler merak edildi. 

TAŞERONA NE ZAMAN KADRO VERİLECEK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada ''90 bin işçinin kadroya alınması için çalışmalarımız sürüyor.'' açıklamasında bulunurken geçtiğimiz yıllarda 1 milyon işçiye kadro verilmiş, kapsam dışında kalan 90 bin taşeron düzenlemesine ilişkin çalışma için bekleyişe geçilmişti. Bakan Bilgin "Taşeron işçilerin kamuda kadrolu işçi haline gelmesi konusunda geçtiğimiz yıllarda hükümetimiz önemli bir reforma imza attı. Yaklaşık 1 milyon işçiye kadro verildi. O zamanlarda 90 bin işçi bu fırsattan istifade edemedi. Onların problemlerini kasım ayında ya da daha erken çözmüş olacağız. Şu anda geçici işçiler sorunu var. Çalışmalarımız sürüyor.'' ifadelerini kullandı. 

90 BİN TAŞERON İŞÇİ KİMLERİ KAPSIYOR?

90 bin taşeron işçi arasından kimlerin hangi şartlarda ve hangi kurumlardan kadroya alınacağına ilişkin henüz net bir bilgi bulunmuyor. Söz konusu düzenleme ile detayların belli olarak kamuoyuna duyurulması beklenirken düzenlemeye dair gelişmelerin Bakan Bilgin tarafından açıklanamsı bekleniyor. Öte yandan son olarak TÜRK Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, taşeron şirketlerde THY adına çalışan personelin kadroya alınacağını duyurdu. THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı paylaşımda ''Taşeron şirketlerde sadece bizim için çalışan tüm arkadaşlarımız, mart-nisan ayına kadar THY'li olacak. Yüzde 100 THY'nin iştiraki olan TK-Hizmet-Servis A.Ş.'yi kurarak hepsini ailemizin gerçek üyesi yapacağız.'' ifadelerine yer verdi. İlerleyen tarihlerde taşerona kadro konusunda gelişmlerin yaşanması bekleniyor.