Tarım Aletleri Kredisi Nedir Başvuru Nasıl Yapılır?

Tarım aletleri kredisi başvurusu pek çok çiftçi tarafından merak edilmektedir. Bu kredi çiftçilerin yaşadığı sıkıntıların azaltılması için yapılan kredilerden biridir. Çoğu banka gerekli şartların karşılanması koşuluyla tarım aletleri kredisi vermektedir.
Tarım Aletleri Kredisi Nedir Başvuru Nasıl Yapılır?

Biçerdöverden süt soğutma makinesine kadar birçok makinenin alımını kolaylaştıran tarım aletleri kredisi başvurusu nasıl yapılır?

Tarım Aletleri Kredisi Nedir?

Tarım aletleri kredisi, tarım faaliyetlerinizi kolaylaştırmak ve size daha çok kazanç sağlamak amacıyla verilen kredilerden biridir. Pek çok bankadan gerekli şartların karşılanması durumunda alınabilir. Bu bankalar kolay ödeme seçeneği de sağlar ve düşük faizler koyar. 72 ay vadeyle alım gibi uzun vadede ödeme imkânı da sunar. Faizler hakkında net bir şey söylemek mümkün olmasa da düşük faizli krediler olduğunu söylememiz yerinde olacaktır.

Tarım Aletleri Kredisi Şartları

Tarım aletleri kredisi için şartları sağlıyor olmanız önemlidir. Şartları sağlamıyorsanız kredinizin onaylanmayacağını şimdiden söyleyebiliriz. Öncelikle mutlaka bir kefilinizin olması gerekmektedir. Ayrıca çiftçi olduğunuzu ispatlamanız gerekmektedir. Bunun için ÇKS yani Çiftçi Kayıt Sistemi belgenizin olması gerekmektedir. Alacağınız makine sıfır ise faturası ikinci el ise ruhsatı istenmektedir. Artı olarak makinenin zirai kredilendirme belgesi olması gerekmektedir.

Kredi İçin İstenilen Belgeler

Tarım aletleri kredisi için istenilen belgelerin başında kimlik fotokopisi, ÇKS belgesi, tarım bölgesi için tapu ya da kira kontratı, daha önce yapılmış ürünlere ait belgeler, gelir tablosu gibi pek çok belge istenmektedir. İstenilen belgenin sayısı kredinin alınacağı bankaya göre değişiklik gösterebilir.

Tarım Aletleri Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Tarım aletleri kredi başvurusu için gerekli belgeleri tamamladıktan sonra kredi alacağınız bankanın şubesine giderek başvuru yapabilirsiniz. Alacağınız makine ya da tarım teçhizatları için önceden karar vermiş olarak gitmelisiniz. Bu davranışınız bankalar açısından güven teşkil eder. Alacağınız makine ya da teçhizatla ilgili bazı belgelere ihtiyacınız olabileceğinden karar vermiş olarak gitmeniz önemlidir. Gerekli sorgulamalar yapıldıktan sonra kredi alabiliyorsanız işlemlere başlanılır. Kredi onayı sizin daha önceki kredilerinizle oluşan sicilinizin pürüzlü olup olmamasına göre değişir. Siciliniz temizse ve gelir durumunuz elverişliyse tarım kredisi başvurusu onaylanmaktadır.