Tapusu olanlara dev müjde Resmi Gazete'de yayımlandı! 12 ay boyunca devlet 708 TL ödeyecek

Milyonlarca tapu sahibine yeni açıklama geldi. Hazine ve Maliye Bakanlığı her ay sizin adınıza 708 TL ödeyecek.
Tapusu olanlara dev müjde Resmi Gazete'de yayımlandı! 12 ay boyunca devlet 708 TL ödeyecek

Tapusu olanlara dev müjde Resmi Gazete'de yayımlandı! 12 ay boyunca devlet 708 TL ödeyecek - Doğan Afet Sigorta Kurumu tarafından yapılan DASK sigortası hakkında yeni düzenlemeye gidildi. 

Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem felaketi sonrasında bir kere daha önemi ortaya çıkan DASK poliçesi hakkında yeni düzenlemeye gidildi. Yapılan düzenleme ile tapusu olan herkes ilgilendiren son derece önemli bir değişiklik yapıldı. 

TAPUSU OLANLARA SON DAKİKA DUYURULDU! 

Yaşanacak olan bu fiyat artışı hakkında açıklamalarda bulunan Hürriyet yazarı Noyan Doğan zorunlu deprem sigortasında yapılacak olan değişimler hakkında, "Bugün DASK’ın teminatına konu birim metrekare bedeli 3 bin 16 lira. Buna göre, 100 metrekare bir konut için DASK ortalama 301 bin 600 lira teminat veriyor. DASK’ın, bir konut için vereceği en yüksek teminat tutarı ise 640 bin lira. İşte, yeni uygulama ile teminat tutarları iki katına çıkacak.

Birim metrekare bedeli 6 bin 32 lira olacak. Böylece 100 metrekare konut için DASK’tan alınacak teminat 603 bin 200 liraya; DASK’ın bir konut için vereceği en yüksek teminat tutarı da 1 milyon 280 bin liraya çıkmış olacak. Böylece DASK’ın verdiği teminatlar günün şartlarına uygun hale gelecek" diyerek tapu sahiplerine güzel haberi verdi. 

TAPUSU OLANLAR İÇİN DEVLET HER AY 708 TL ÖDEME YAPACAK !

Doğan tüm tapu sahiplerini ilgilendiren düzenleme hakkında yaptığı açıklamasında "Teminatların iki katına çıkması ile birlikte vatandaşın zorunlu deprem sigortasına ödeyeceği prim de haliyle artacak. Bugün 100 metrekare konut için ödenen ortalama prim 708 lira. Yani, 708 lira ödeyerek, DASK’tan 301 bin 600 lira teminat alıyorsunuz.

Teminatlar iki katına çıkınca; 1.416 lira prim ödenerek, karşılığında 603 bin 200 lira teminat alınmış olacak. Yeni düzenleme yapıldığında aradaki bu prim farkı, bir yıl boyunca Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılanacak. Bir yıldan sonra vatandaş primin tamamını kendi ödemeye başlayacak" diyerek devletin aylık 708 TL tutarı tapu sahipleri adına yatıracağını dile getirdi.