Talimat verildi her şey hazırlandı emeklilerin maaşı bu ay asgari ücrete tamamlanacak!

Emekliler için yapılan açıklamaya göre bu yıl en düşük emekli maaşı 10 bin TL olarak açıklanmıştı. Milyonlarca emekli bu maaş ile geçinemeyeceklerini her fırsatta dile getirirken konuya ilişkin yeni bir talimat verildiği öğrenildi. İşte detaylar..
Talimat verildi her şey hazırlandı emeklilerin maaşı bu ay asgari ücrete tamamlanacak!

Talimat verildi her şey hazırlandı emeklilerin maaşı bu ay asgari ücrete tamamlanacak! O bölgede yaşayan emeklilere sürpriz asgari ücret ödeme sürprizi! Aktarılan son habere göre CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in talimatı ile o bölgede yaşayan emeklilerin maaşı asgari ücrete tamamlanacak.

ÖZGÜR ÖZEL TALİMAT VERDİ

Adana Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, yaptığı açıklamasında 5 bin TL bayram ikramiyelerinin 7 bin TL’ye çıkarıldığını, en düşük emekli maaşı olarak da 10 bin TL maaş alan emeklilerin kazancının asgari ücrete tamamlayacaklarını ifade etti.

Başkan Aydar, açıklamasında bu talimatı Özgür Özel’den aldığını belirtti. Konu kısa süre içerisinde gündem olunca binlerce emekli de detayları merak etmeye başladı.

Adana Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, yaptığı açıklamasında ilçede yaşayan ve belirtilen şartları taşıyan emeklilerin bayram ikramiyelerini 5 bin TL olarak vereceklerini açıklamıştı. İkramiyelerin verilmesi sonrasında emeklilerle bir araya gelen Aydar, 5 bin TL’lik ikramiyelerde de rakamın yükseldiğini belirtti. 7 bin TL olan ikramiyeler en düşük emekli maaşı alan emeklilerin eline 17 bin TL olarak geçmiş oldu.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ALANLARA SÜRPRİZ

31 Mart yerel seçimler öncesinde verilen sözleri tuttuklarını ifade eden Başkan Aydar, şunları söyledi:

“31 Mart öncesinde Ceyhan'da emeklilerin yanındayız demiştik. 5 Bin TL olan bayram ikramiyemizi genel başkanımızın talimatı üzerine 7 bin TL'ye çıkardık. Yani en düşük emekli maaşı olarak 10 bin TL alan tüm ihtiyaç sahibi emeklilerimizin kazancını bu ay asgari ücrete tamamlayarak yanında olduk. Tüm emeklilerimize huzurlu ve mutlu bayramlar diliyorum”

5 YIL BOYUNCA DEVAM EDECEK

Başkan Aydar, yaptığı açıklamasında 5 yıl boyunca tüm bayramlarda Ceyhan Belediyesi olarak en düşük emekli maaşının asgari ücrete tamamlanacağı müjdesini vererek, “Sosyal-demokrat belediyecilik açısından bunu çok önemsiyorum. Ne söz verdiysek hepsini tutmaya devam ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

EMEKLİLER SON DERECE MEMNUN

Bölgede yaşayan emekliler alınan bu karardan son derece memnun olduklarını ifade etti. Özellikle pek çok emekli, alacakları bu ikramiye ödemeleri sayesinde bu yıl kurban kesebileceklerini de dile getirdi. Türkiye genelindeki tüm emekliler için de 3 bin TL bayram ikramiye ödemeleri de dün başlamıştı.