Talimat geldi! 10 şehir için açıklama yapıldı tütün ürünlerinde yüzde 55 ÖTV indirimi geldi

Türkiye'de bugün gündeme düşen sıcak gelişmeler doğrultusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem sebebiyle OHAL edilen 10 şehirde kıyılmış tütüne ötv indirimi geldi.
Talimat geldi! 10 şehir için açıklama yapıldı tütün ürünlerinde yüzde 55 ÖTV indirimi geldi

Talimat geldi! 10 şehir için açıklama yapıldı tütün ürünlerinde yüzde 55 ÖTV indirimi geldi - Türkiye'de bugün gündeme düşen sıcak gelişmeler doğrultusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem sebebiyle OHAL edilen 10 şehirde kıyılmış tütüne ötv indirimi geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem nedeniyle OHAL ilan edilen illerdeki kooperatifler için sarmalı kıyılmış tütün satışında yüzde 55 olan ÖTV'yi yarıya indirdiklerini açıkladı. 

Gelen bu açıklama sonrasında ise vatandaşlar detayları araştırmaya başladı.

SARMALI KIYILMIŞ TÜTÜN NEDİR?

Sarmalık kıyılmış tütün, tütün yaprağının ve/veya tütün bitkisi parçalarının tamamen veya kısmen hammadde olarak kullanılması ile kıyılarak hazırlanan tütünü, sarmalık kıyılmış tütün mamulü ise, koruyucu maddeler1 dışında herhangi bir katkı maddesi ilave edilmeden, tütün yaprağının ve/veya tütün bitkisi parçalarının tamamen hammadde olarak kullanılması ile kıyılarak hazırlanan, birim paket içinde piyasaya arz edilen tüttürme amaçlı ürünü ifade etmektedir.