Taksit hesaplaması yenilendi! Vakıfbank'tan 1 Milyon TL konut kredisi!

Konut kredisi çekmenin zorlaştığı son dönemlerde Vakıfbank'tan ilaç gibi gelecek haber geldi. Vakıfbank 1 Milyon TL konut kredisinin taksit hesaplamasını değiştirdi.
Taksit hesaplaması yenilendi! Vakıfbank'tan 1 Milyon TL konut kredisi!

Ev sahibi olma hayali kuranlar için son dönemlerde oldukça sıkıntılı bir süreç yaşanıyor. İnsanlar hayallerini süsleyen evleri yüksek fiyatlardan dolayı zaten alamıyorlar. Buna rağmen kriterlerini düşürerek ihtiyaçlarını karşılayacak bir ev satın almak istediklerinde yüksek fiyat sorununun yanında konut kredisi sıkıntısı ile de karşı karşıya kalıyorlar. Konut kredisi kampanyaları kişilerin ihtiyaçlarına ya karşılık vermiyor ya da bankalar bu kredileri onaylamıyorlar.

VAKIFBANK KONUT KREDİSİ KAMPANYASI

Konut satışlarına dair rakamlar incelendiğinde kredili konut satışlarının dip yaptığı görülüyor. İnsanlar konut kredisi çekerek ev satın alamıyorlar. Bunda yüksek kredi maliyetleri etkili oluyor. Buna karşın müşterilere piyasaya göre makul bir maliyet ile konut kredisi veren bankalar da bulunuyor. Bu bankalardan birisi de Vakıfbank oldu. Vakıfbank konut kredisi kampanyası ile müşterilere belki ucuz kredi vermiyor ama diğer bankalara göre daha düşük bir faiz oranı ile kredi imkanı sağlıyor.

Vakıfbank'ın konut kredisi aylık faizi yüzde 3,79 olarak açıklandı. Bu maliyet ile konut kredisi çekecek olanlar piyasaya kıyasla kazançlı olabiliyorlar. Bundan dolayı Vakıfbank'tan çok yüksek limitli konut kredileri olmasa da daha alt limitlerde konut kredisi çekilerek ev satın alınabiliyor.

Vakıfbank konut kredisi kampanyası çerçevesinde müşterilere 120 aya kadar vade imkanı sağlanıyor. Bu vade imkanı ile beraber insanlar konut kredisi çekerek kendilerini 10 yıllık taksitlere bağlıyorlar. Bu kredi borcu kapandığında da tam anlamıyla ev sahibi olunabiliyor. Ev sahibi olmanın öneminin çok daha iyi anlaşıldığı son günlerde bu kredi imkanını değerlendirmek isteyen çok sayıda müşteri olduğu bildirildi.

Konut kredisi çekecek olanlar Vakıfbank'a başvuru yaptıklarında banka kendisini ve kredisini güvence altına almak istiyor. Normalde bunun için kefil ve ek teminat gibi modeller kullanılabilir. Ancak banka müşterinin satın alacağı konuta ipotek koyarak bu güvene almayı sağlıyor. Bu da müşterilere ek bir külfet getirmiyor.

1 MİLYON TL KONUT KREDİSİ TAKSİTİ EN KADAR?

akifbank-konut-kredisi.jpg

Vakıfbank'tan 120 ay vadeli 1 Milyon TL konut kredisi çekilmesi halinde müşteriler aylık 38.341 TL kredi taksiti ödüyorlar. Bu kredinin toplam maliyeti ise 4,6 Milyon TL olarak hesaplanıyor.