Staj ve çıraklık mağdurlarını ilgilendiren görüşme gerçekleşti!

EYT kapsamına alınmayan staj ve çıraklık mağdurları sık sık sosyal medya üzerinden seslerini duyurmaya çalışmıştı.
Staj ve çıraklık mağdurlarını ilgilendiren görüşme gerçekleşti!

Emekliliği iple çeken milyonlarca kişinin gündeminde EYT yer alırken EYT'nin mecliste görüşülmesi bekleniyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kapsamında milyonlarca kişi emeklilik hayaline kavuşmayı beklerken uzun süredir beklenen görüşme gerçekleşti. Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle meclis çalışmayı durdurmuş ve tüm kararlar askıya alınmıştı. Kahramanmaraş merkezli depremin üzerinden 13 gün geçerken meclis çalışmalarına devam edeceğinin duyurusunu yapmıştı. 

STAJ VE ÇIRAKLIK SORUNU SON MU BULUYOR?

EYT kapsamına alınmayan staj ve çıraklık mağdurları sık sık sosyal medya üzerinden seslerini duyurmaya çalışmıştı. Nihayetinde staj ve çıraklık mağdurlarını yakından ilgilendiren görüşme gerçekleşti. 21 Şubat tarihinde Meclis'e gelecek EYT düzenlemesi kapsamında sayılmayan binlerce staj ve çıraklık mağduru için beklenen görüşmenin gerçekleşmesinin ardından detaylar oldukça merak edildi. 16 Şubat tarihinde görüşme sağlayan  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gündeminde staj ve çıraklık konusunun yer aldığı söylendi. Staj konusunun masaya yatırıldığı söylendiği görüşmede milyonlar detayları merak etti. 

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçen ve 2 milyon 250 bin kişinin emekli olmasını sağlayacak olan EYT düzenlemesi Kahramanmaraş merkezli depremin meydana gelmesinin ardından askıya alınmıştı. Meclis çalışmaları deprem nedeniyle tamamen durdurmuştu. İleri bir tarihe ertelenen EYT düzenlemesi depremin üzerinden 13 gün geçmesinin ardından vatandaşın yeniden gündemine geldi. EYT'nin konuşulacağı tarihi 21 Şubat olarak açıklanırken Türkiye Büyük Millet Meclisi yeniden çalışmalarına başlayacak. 

STAJ VE ÇIRAKLIK EYT KAPSAMINDA MI?

Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle Türkiye Büyük Millet Meclisi tüm çalışma faaliyetlerini askıya almıştı. Depremin 13. gününde çalışmaların yeniden devam edeceği açıklanırken EYT bekleyen milyonlar için önemli tarihi AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş açıklamıştı. EYT bekleyen milyonlar için gerçekleşecek düzenleme görüşmesi tarihi olarak 21 Şubat tarihi belirlenmişti. Şubat ayında açıklanacak EYT kapsamında staj ve çıraklık mağdurlarının da emekli olacağını belirten Sosyal Güvenlik Kurumu Uzmanı Onur Önal sosyal medya hesabından "Ne bir tane depremzede , ne EYT , nede STAJ mağduriyeti kalmayacak. Tüm mağduriyetlerin hepsi bitecek.Bu konular hakkında olumsuz konuşanlara aldırış etmeyin .Bir lafa bakın lafmı diye, birde söyleyene bakın adam mı insan mı diye?" ifadelerini kullandı. 

Önal'ın paylaşımının hemen ardından 16 Şubat tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Devlet Bahçeli'nin Külliye'de gerçekleşen görüşmesi dikkat çekti. Önal, Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmesini sosyal medya hesabından paylaşırken ikilinin masasına staj ve çıraklık mağdurlarının yer aldığı söylenmeye başlandı.