Son dakika milyonlar bekliyordu! Asgari ücret tespit komisyonu Temmuz ara zammı toplantı tarihi belli oldu

Asgari ücrete ara zam Temmuz 2023 oranı için milyonların beklediği Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantı tarihi belli oldu.
Son dakika milyonlar bekliyordu! Asgari ücret tespit komisyonu Temmuz ara zammı toplantı tarihi belli oldu

Son dakika milyonlar bekliyordu! Asgari ücret tespit komisyonu Temmuz ara zammı toplantı tarihi belli oldu - Milyonlarca çalışanın beklediği asgari ücret zammı için kritik toplantı tarihi belli oldu. 

Hatırlanacağı üzere 2023 yılı için alınan karar ile asgari ücrete yüzde 54,6 oranında rekor zam yapılmış, asgari ücret bu zamla beraber 8 bin 506 TL seviyesine yükselmişti. Asgari ücret zammını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan gerekirse bir kere daha asgari ücrete zam yapabileceklerini söylemişti. Beklenen müjdeli haber geldi. 

ASGARİ ÜRCETE TEMMUZ ZAMMI 2023! ARA ZAM BEKLENTİSİ NE KADAR, ZAMLI ASGARİ ÜCRET MAAŞI TAHMİNİ KAÇ TL OLUR?

Asgari ücret maaşı alan kişilere yönelik Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı son dakika açıklamasında "Asgari ücretle ilgili bir tarihsel bir adım attık, geliri vergi dışı bıraktık. Asgari ücretten 1 buçuk yıldır vergi alınmıyor. Temmuzda reel alım gücünü koruyacak şekilde düzenleyeceğiz.

Cumhuriyet tarihinde dolar bazında 455 doların üzerinde en yüksek seviyeye çıkaran bir düzenleme yaptık ocak ayında, temmuzda da aynısını yapacağız. Benim oradaki yaklaşımım şudur, aşağı yukarı 500 dolar civarında, ona denk bir asgari ücret düzenlemesi yapmamız gerekir. Çalışmalarımız hazır" diyerek 500 dolar rakamını vermişti. 

Asgari ücrete olası zam oranları üzerinden yeni rakam şu şekilde hesaplandı: 

Yüzde 25 zam gelirse 10.632 TL

Yüzde 30 zam gelirse 11.058 TL 

Yüzde 35 zam gelirse 11.453 TL 

Yüzde 40 zam gelirse 11.908 TL 

Yüzde 45 zam gelirse 12.500 TL 

2023 TEMMUZ ASGARİ ÜCRET 2. ZAM TOPLANTISI NE ZAMAN, HANGİ TARİHTE YAPILACAK?

Asgari ücrete ikinci zam için asgari ücret tespit toplantısının Haziran ayının 2. haftası içerisinde yapılması beklenirken 3 toplantının ardından yine Haziran ayının son haftasına kadar kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması bekleniyor.