Son dakika duyuruldu! Gram altında yeni rekor bekleniyor o tarihte fiyatlar 3 katına çıkabilir

Altın fiyatlarının sıklıkla takip edildiği bu dönemde yatırımcılar piyasa seyrine ilişkin bilgi sahibi olmak istiyor. Altında hareketli günler yaşanırken gram altın fiyatının yükselişi ile önümüzdeki günlere ilişkin uzmanlardan kritik bir değerlendirme geldi.
Son dakika duyuruldu! Gram altında yeni rekor bekleniyor o tarihte fiyatlar 3 katına çıkabilir

Son dakika duyuruldu! Gram altında yeni rekor bekleniyor o tarihte fiyatlar 3 katına çıkabilir - Altın ve para piyasaları pek çok vatandaşın gündeminde yer alıyor. Yatırımlarını gerçekleştirmek issteyenler hangi yönde yatırım yapacaklarını araştırırken uzmanların değerlendirmelerini de takip ediyor. Gram altın rekor üzerine rekor kırarken son dönemde yaşadığı düşüşün ardından yeniden yükseliş grafiği çizmeye başladı. Bu günlerde en çok tercih edilen yatırım araçları arasında yer alan altın için ''Yükselecek mi, düşecek mi?'' sorusuna yanıt aranıyor. Uzmanlar yaptıkları değerlendirmelerle altın fiyatının üç katına çıkabileceğini aktardı. 

ALTIN FİYATLARI İÇİN REKOR YÜKSELİŞ BEKLENİYOR

Analistler altınla ilgili son gelişmeleri takip ederken aktardıkları bilgilere göre Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Avrupa’daki bankacılık krizinin altın fiyatlarına destek verdiği aktarıldı. Altının ONS fiyatı yüzde 5’in üzerinde değer kazanırken yeniden bin 900 doların üzerine rçıktı. Bu durum da gram altın fiyatının yeniden rekora koşmasına neden olurken şimdilik yükseliş grafiği çizmeye başlasa da dalgalı bir seyir izliyor. Altının ONS fiyatı şimdilerde bin 918 dolardan işlem görürken gram fiyatı da bin 168 liradan işlem görüyor. Önümüzdeki günlerde açıklanacak Amerika Merkez Bankası (FED) kararı ile birlikte yeniden şekillenecek olan altın fiyatlarının yükseleceğini tahmin eden analistler kritik bir de tarih verdi.

ALTININ YÜKSELİŞİ İÇİN TARİH VERİLDİ

22 Mart 2023 tarihinde FED tarafından açıklanacak faiz kararı için tahminler yapılmaya devam ederken FED'den 50 baz puanlık faiz artışı bekleyen piyasalar, SVB Financial Group'un (SIVB) iflasının ardından bu beklentiyi hızlıca masadan kaldırdı. Piyasalar, FED'in 22 Mart’ta gerçekleşecek toplantıda 25 baz puanlık faiz artışı yapmasına yüzde 84 oranında olasılık veriyor. Altının yeni rekor zirvelerini görmesinin kaçınılmaz olduğunu vurgulayan uzmanlar FED'in sıkılaşma politikasını bir kenara bırakarak gevşemeye geçiş sinyali vermesinin ardından altın fiyatlarının 3 bin dolara yükselme ihtimalinin olabileceğini  aktardı. Crescat Capital Portföy Yöneticisi ve Ortağı Tavi Costa’ya göre mevcut ekonomik ortamda altın fiyatı üç katına çıkabilir ve buna ilişkin yapılan açıklamada ''Diğer zamanlara bakarsanız, böyle bir ortamda çok güçlü performanslar sergilediğimizi görüyorum. Altın fiyatını en az üç katına çıkması muhtemel.'' diyerek yükseliş sinyalini verdi.

İlgili Haberler